In het laatste volle weekend van juni was het tijd voor de eerste vlucht van het Internationale marathonprogramma. Dat is traditiegetrouw de vlucht Pau. Wat ook een traditie begint te worden is dat deze vlucht niet op de geplande datum wordt gelost. Nevel was dit keer de spelbreker op vrijdagochtend, zodat de lossing werd verschoven naar zaterdagochtend en wel om 7.20 uur. Dit keer is er wel op de voorbestemde losplaats gelost, wat de afgelopen jaren ook weleens anders is geweest. De omstandigheden waren warm op zaterdag en zeer warm met een hoge luchtvochtigheid op zondag met over het algemeen de wind op kop. Wat me dan opvalt, is dat de eerste duiven Internationaal toch de 1.000 mpm aantikken en dat de prijzen in Nederland rond half drie zijn verdiend (gemiddelde Nederlandse afstand). Onze duiven kunnen veel aan, als ze in een goede conditie zijn.

Pau ZLU
In de nationale competitie, georganiseerd door de ZLU, waren 3.934 duiven mee. Nationaal en ook Internationaal is de winnaar Ad Fortuin uit Strijen. Dit is zijn 4e nationale overwinning in 6 seizoenen in het ZLU-spel. Dit is niet te evenaren zou je zeggen! Ad klokte zijn winnende doffer om 5.04 uur op een afstand van 1.005 km. De Internationaal winnende snelheid komt hiermee op 1.064 mpm. De voorsprong nationaal is 87 mpm op de nummer twee, Sil van Vliet uit Ter Aar. Sil wint het nipt van J. Stevens uit Schinveld. De Top 10:
1. Ad Fortuin, Strijen
2. Sil van Vliet, Ter Aar
3. J. Stevens, Schinveld
4. Comb. Verweij-de Haan, Mijdrecht
5. Sil van Vliet, Ter Aar
6. Antony van Dijk
7. Jelle Jellema, Nijverdal
8. Piet de Vogel, Oude Tonge
9. Sil van Vliet, Ter Aar
10. Comb. Niesten-Niemark, Uitgeest
Sil van Vliet had, naast zijn drie Top 10-duiven, zijn 4e duif al op plaats 53. Hij had 21 duiven mee en 13 prijzen. Piet Zuurbier uit Heiloo begint met de 20e en 70e nationaal. Hij heeft 5 prijzen en heeft 8 duiven gezet. Kees de Graaf uit Eethen korfde 10 duiven in en wint hiermee 8 prijzen. Zijn eerste duiven winnen de 31e en 86e prijs. Deze score was er ook weggelegd voor Johan Meulendijks uit Bakel. De eerste duiven winnen bij hem prijs 33 en 41. Dennis Boelhouwer jr. uit Rotterdam pakt 70% prijs met 10 duiven mee. Hij start met de 40e, 75e en 99e prijs. Martijn Schuerink uit Amersfoort pakt 100% prijs met 3 duiven mee. Hij pakt prijs 49, 130 en 446. Op plaats 62 staat Gertjan Rigter uit Amstelveen. Hij deed 8 duiven mee en 6 hiervan wonnen prijs. Dirk en Elitsa Veldhuis uit Diemen wonnen 2 van de 3 prijzen en starten op plaats 78.

Alle liefhebbers met een mooie uitslag en kopprijzen … proficiat. Veel succes op Agen en hopelijk wederom een mooie open vlucht!