De eerste Internationale vlucht van 2021 is al weer geschiedenis. Voor veel liefhebbers was het een moeilijke vlucht. Van hen bleven favorieten achter door de felle buien aan de westkant van de vluchtlijn. Er zijn natuurlijk altijd winnaars. Duiven die prestaties hebben neergezet waar je alleen maar respect voor moet hebben. Duiven die slim om de buien heen vliegen of duiven die het lukt om er dwars doorheen te vliegen.
Op vrijdagochtend werden om kwart over zeven in Mont de Marsan de duiven gelost, die eigenlijk in Pau gelost hadden moeten worden. Daar waren de omstandigheden te slecht voor een lossing. Op een eerder tijdstip werd al besloten om het elders te gaan lossen, zodat de duiven onder betere condities de start van deze marathonvlucht konden doen. Onderweg, boven, ten westen en rondom Parijs, kregen de duiven veel regen te verwerken. Tenminste de duiven die de vluchtlijn door het midden of het westen zouden nemen. De oostelijke kant van de route zag er beter uit … maar duiven kiezen meestal voor de kortste route, die dit keer nooit de snelste kon worden.  In Nederland werd de kop van de uitslag gedomineerd door de Limburgers, wat hiervan een logisch gevolg is. Het is ze gegund

ZLU Nationaal Pau
In Nederland waren 4.611 duiven mee. De eerst gemelde duif was ook de snelste. Deze winnende duif is eigendom van de Familie Jacobs uit Beek. Deze familie zet de goede reeks van vorig jaar door. Toen wonnen ze de laatste ZLU-vlucht vanuit Narbonne en hadden ze de snelste duif van sector 1 van Bergerac. Super knap om nu weer de winnaar te zijn! Zij klokten hun winnende duif om 18.48 uur op een afstand van 915 km. De winnende snelheid op Pau (Mont de Marsan) kwam hiermee op 1.319 mpm. Ze versloegen de eerste duif van Herman Hendrix uit Broekhuizervorst. Het brons ging naar Jeroen van Heumen uit Oss. De rest van de Top 11 waren Limburgse duiven, wat de prestatie van de eerste duif van Jeroen extra knap maakt.  De Top 10:
1. Familie Jacobs, Beek
2. Herman Hendrix, Broekhuizervorst
3. Jeroen van Heumen, Oss
4. J. Nijssen, Haelen
5. A. Eussen, Ransdaal
6. Matthieu Cox, Stein
7. Familie Jacobs, Beek
8. A. Eussen, Ransdaal
9. G. Janssens, Epen
10. N. Stevelmans, Brunssum

De familie Jacobs had 10 duiven mee en 60% prijs. A. Eussen had 3 duiven mee en de derde duif zit op plaats 282. G. Janssens had 6 duiven mee en behaalt 5 prijzen met de tweede duif op plaats 44. N. Stevelmans had 3 duiven mee en de tweede duif verdient de 13e prijs. V. van Bogaert uit Margraten had een hele goede vlucht. Hij had 7 duiven mee en 6 duiven in de prijzen. Zijn eerste 3 duiven zaten op de plaatsen 11, 21 en 54. Helmut-Geert Schmitz uit Eijs had 3 duiven mee. Deze duiven halen de volgende prijzen: 16, 18 en 63. Super !!! Uit Heerlen komen Wyckmans-Middelburg. Zij hadden 2 duiven mee en die staan op de plaatsen 20 en 208. J. Stevens uit Schinveld had 6 duiven mee en 100% prijs. De eerste duiven staan op de plaatsen: 22, 25 en 49. Jos Hermens uit Echt had 2 duiven mee en die staan op de plaatsen 26 en 32 op de uitslag. A. Huynen uit Heerlen had 3 duiven mee. De eerste twee duiven wonnen de prijzen 35 en 70. Gebr. van de Weerdt, de bakkers, uit Meerssen hadden 5 duiven mee en 4 prijzen. 41 en 74 zijn de plaatsen van de eerste twee duiven. E. Ulijn uit het Zeeuwse Waterlandkerke had een bijzonder prestatie tussen de Limburgers. Hij had 10 duiven mee en 7 prijzen. De eerste duif staat op plaats 42. Jo Busscher-Albertz uit Elsloo had 3 duiven mee en 100% prijs. De eerste twee duiven winnen de prijzen 43 en 71. Rudi Lomans uit Stein had 5 duiven mee en 4 duiven staan in de uitslag. De eerste duif behaalt prijs 52. Van Wegberg en zn uit Echt had ook 100% prijs met 4 duiven mee. Op plaats 64 staat de eerste duif. J. Engels uit Kessel vindt 2 van zijn 3 duiven in de prijzen terug en de eerst op plaats 69. Guy Fijen uit Nieuw-Namen had hetzelfde resultaat. Zijn eerste duif haalt de 77e prijs. Y. van Briel uit Meeswijk had 80% prijs met 5 duiven mee. De eerste duif staat op de 87e plaats. Dilan Smeets uit Stein had 3 duiven en 2 prijzen. De eerste duif wint de 90e prijs.

Alle liefhebbers gefeliciteerd met deze bijzondere prestaties en veel succes de komende weken met de vluchten !!!