Als duivensportverslaggever was het afgelopen week een rustige week. Alleen Internationaal St. Vincent stond op het programma. Door de bosbranden in de buurt van Bordeaux werd de losplaats verplaatst naar Tarbes. Op vrijdagochtend om 8 uur werden al hier de duiven gelost. Het was warm in Frankrijk en de wind was overwegend uit het Noordwesten. Het was een mooie en open vlucht. In de avond vielen in Frankrijk de eerste duiven. In Nederland moesten we wachten tot zaterdag. De eerste duiven vielen al heel vroeg in de ochtend. Hieronder een verslag over de nationale uitslag van de ZLU …

St. Vincent ZLU 15 juli
Nationaal waren er 2.308 duiven mee. Een mindere deelname door een vol programma. Een wijze topliefhebber zei hierop: ‘Het gaat niet om de hoeveelheid, maar om de prestatie van de duiven.’ Ik voeg hier aan toe: een prijs 1:50 of 1:100 blijft een prijs 1:50 en 1:100.
De mooiste prestatie werd neergezet door ‘Lieke’ van John Hardebol uit Castricum. Hij klokte zijn winnende duivin om 6.26 uur op zaterdagochtend. Met een afstand van 1.092 km kwam de winnende snelheid op 1.091 mpm. Hij had een voorsprong van 71 mpm op de eerste van twee eerste meldingen van de vroege ochtend. Nummer twee is Sander Dijkema uit Wemeldinge en nummer drie Martin de Poorter uit Sluis. De Top 10:
1. John Hardebol, Castricum
2. Sander Dijkema, Wemeldinge
3. Martin de Poorter
4. Jan Polder, Middelharnis
5. W. van Ooijen, Rosmalen
6. Ron Krijgsman, Hoogblokland
7. Arend Jan Maljaars, Zoutelande
8. Arend Jan Maljaars, Zoutelande
9. Sjaak van der Velde en zn, Bresekens
10. Michel Verweij en Peter de Haan, Mijdrecht
Jan Polder had 7 duiven mee en 5 prijzen. Zijn tweede duif zit op plaats 33. Ron Krijgsman had twee duiven mee en zijn tweede duif haalt de 75e prijs. Dirk Boelhouwer jr. uit Rotterdam had 7 duiven mee en 6 hiervan winnen prijs. De eerste duif staat op plek 16. Calon-Ha uit Hoofdplaat had 6 duiven ingemand en 4 hiervan wint prijs. Op plaats 19 en 46 staan hun eerste twee duiven. Jan van Gils uit Oosterhout had 4 duiven mee en 75% wint prijs. De eerste twee duiven staan op de plaatsen 20 en 68. De eerste twee duiven van Cor de Heijde uit Made staan op de plaatsen 28 en 34. Hij had 7 duiven mee en wint 5 prijzen. Tot slot Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen uit Veenendaal. Zij hadden twee duiven mee en ze winnen de 39e en 100e prijs.

Alle winnaars en liefhebbers met een mooie … gefeliciteerd en voor iedereen: Succes de volgende vluchten !!!