Afgelopen weekend was het weekend van de klassiekers … Dax én Barcelona. Op vrijdagmiddag kon Dax gelost worden om half twee. Op vrijdagochtend was het te slecht in Barcelona. Op zaterdagochtend gingen ze om negen uur en vertrokken de duiven nabij de Catalaanse hoofdstad richting de verschillende landen in West-Europa. Beide vluchten verliepen naar omstandigheden goed. Dax waren op zaterdagavond (op de langste afstanden na) de prijzen verdiend. Op zondagavond was 60 tot 70% van de prijsduiven thuis. Als je ziet naar de omstandigheden (warm en kopwind) is dat goed te noemen. We hebben als liefhebbers niet te klagen als het gaat over pittige eerlijke vluchten dit seizoen. Het is genieten geblazen … vooral als je je duiven goed hebt.

Dax sector 1
In sector 1 waren 4.772 duiven mee. De eerste duif viel om 9.02 uur bij Kees Elzakkers uit het West Brabantse Halsteren. Zijn winnende duif vloog hemelsbreed 955 km, wat een snelheid opleverde van 1.217 mpm. Nummer twee vloog ruim 100 mpm minder snel en was van Jansen uit Valkenswaard. Brons is voor Hub Nijsten uit het Limburgse Geulle. De top 10:
1. Kees Elzakkers, Halsteren
2. F.A. Jansen, Valkenswaard
3. Hub Nijsten, Geulle
4. P. Kuijten, Waspik
5. F. Schoneberg, Raamsdonksveer
6. Jeroen van Heumen, Oss
7. J. Meulendijks, Bakel
8. P. van der Avoird, Oosterhout
9. Comb. F. & J. van Schijndel, Nuland
10. Wim Gommans, Egchel
Frans Belleter uit Nispen had 5 duiven mee en 4 prijzen. Zijn eerste duif staat op plaats 16. Houben uit Weert heeft 100% prijs met drie duiven mee. De eerste duif won de 17e prijs. Jo Corstjens uit het witte stadje Thorn had 6 prijzen van de 7 gezette duiven. Zijn eerste duif is terug te vinden op plaats 18. Schutjens uit Geffen had ook maar één misser. Hij had 6 duiven mee en 5 prijzen met de eerste duif op plaats 23. Bijl uit St. Maartensdijk had ook 100% prijs met 3 duiven mee. De eerste duif staat genoteerd op de 24e plaats. Vergouwen uit Breda had 70% prijs met 10 duiven mee. De eerste duif zit op plaats 29. Van Gils uit Oosterhout heeft 80% prijs met 5 duiven mee. De eerste duif zit op de 33e plaats. Van de Wielen uit Oss had driekwart op de uitslag met 4 duiven mee. De eerste duif zit op plaats 38. Thijssen uit Kessel heeft 4 van de 5 duiven in de prijzen. De eerste duif haalt de 46e prijs. Wiel Dircks uit Maria Hoop had een geweldige uitslag … 6 mee en 6 prijzen. De eerste twee zaten op de plekken 51 en 97. Frans Huynen uit Susteren had 75% prijs. Hij had 4 duiven mee en zijn eerste duif haalde de 54e prijs. Schoonen en zn uit Bergen op Zoom haalden het zelfde kunstje uit. Hun eerste duif zat op plaats 77.

… wordt vervolgd …