Het weekend van de vlucht met de meeste Internationale Allure, Barcelona, is ook weer achter de rug. Het was hetzelfde weekend van een andere klassieker, Dax. De laatste vlucht verliep het beste. Op vrijdagmiddag om 12 uur werden deze (ruim 11.00) duiven gelost. Op zaterdagmiddag waren de prijzen verdiend. Op zondagmorgen om kwart voor zeven werden de duiven gelost. Op maandagmorgen vielen de duiven lekker achter elkaar. In de loop van de middag stokte het. Zo erg dat de prijzen in de avond nog niet verdiend waren. Was een lossing op vrijdagochtend beter geweest? Wie zal het zeggen?
Beide vluchten kenden goede winnaars. Van heel Nederland had Chris Paauwe uit Kruiningen de snelste duif van Dax. Johan Boonen uit Buggenum is de grootse winnaar van Barcelona. Voor beiden een geweldige ervaring en een prestatie om een levenslang trots op te zijn.

Sector 1 Dax
Sector 1 had een mooi aantal duiven mee, 5.612. De snelste duif was ook de snelste van het hele concours van ruim 11.000 duiven. Deze winnaar is eigendom van Chris Paauwe uit het Zeeuwse Kruiningen. Hij klokte zijn winnende duif om 6.35 uur op een afstand van 935 km. De snelheid van deze duif komt hierdoor op 1.294. Een kleine voorsprong op nummer twee, P. van der Aa uit Bakel. Het brons in sector 1 gaat naar de Brabantse kampioen Bernard Brouwer uit Breda. De Top 10:
1. Chris Paauwe, Kruiningen
2. P. van der Aa, Bakel
3. Bernard Brouwer, Breda
4. E. Timmermans, Valkenswaard
5. H. Suppers, Haaren
6. Jo Manders, Deurne
7. A. Franssen, Heel
8. A. Huynen, Heerlen
9. M.H. Geurts, Klimmen
10. Gerard Schellekens, Riel
H. Suppers heeft 80% prijs met 5 duiven mee. Op plaats 50 had hij zijn tweede duif. J. Jongen uit Kerkrade heeft eenzelfde resultaat. Hij krijgt zijn eerste duif op plaats 19. L. Hamers uit Wessem had 3 duiven mee en 100% zit in de prijzen. Op plaats 29 zit zijn eerste duif. S. en A. Deckers uit Meers hadden 7 duiven mee en 5 duiven in de prijzen. Hun eerste duif wint de 33e prijs. C. van Beek uit Etten-Leur had 3 duiven mee en 2 zitten in de prijzen. Ze zitten op plek 36 en 43. Wiel Dircks had 14 duiven mee en heeft 10 prijzen. Op de plaatsen 39 en 46 zitten zijn eerste twee duiven. Klinkers-Mertens uit Beek hadden 5 duiven mee en ook zij hadden 80% prijs. Zij hadden hun eerste duiven op de plaatsen 40, 80 en 85. Met 5 duiven mee en 80% prijs had ook Theo Daalmans uit Elsloo een prima uitslag. De eerste duiven zitten op de plaatsen 45 en 110. W. van Ooijen uit Rosmalen had ook 80% prijs met 5 duiven mee. Hij zit op plek 48 met zijn eerste duif. H. Moors uit Roosteren had 4 duiven mee en 3 prijzen. Zijn start is op plaats 51. Jan Verstegen uit Nistelrode had 10 duiven mee en 7 duiven in de prijzen. Hij begint met de 61e prijs. Sjef Kuijken uit Lage Mierde had 4 duiven mee en heeft 3 prijzen. Zijn eerste duiven verdienen de 63e en 86e prijs. Op plaats 69 zit L. Grispen uit Stevensweert. Hij had 6 duiven mee en heeft 4 prijzen. DJ Martin uit Waspik had 70% prijs met 10 duiven mee. Hij begint met de prijzen 74 en 93. Tjeu de Becker uit ’s-Hertogenbosch had 6 duiven mee en heeft 4 prijzen. Op plaats 76 zit zijn eerste duif. G. Renkens uit Puth-Schinnen had 2 duiven mee en beiden in de prijzen. Op plaats 84 zat zijn eerste duif. Een plaats verder zit de eerste duif van F. Laros uit Kaatsheuvel. Hij had 6 duiven mee en alle 6 in de prijzen. W. Korsten uit Mariahout had 3 duiven mee en 2 prijzen. Op plaats 96 zit zijn eerste duif. Op plaats 100 zit de eerste duif van Vermulst en zn uit Stiphout. Ze hebben beide Dax-duiven in de prijzen. Een kwartier na de eerste duif konden ze het hok sluiten. A. van Lieshout uit Valkenswaard zat een plaatsje lager. Hij heeft 4 prijzen van zijn 6 ingezette duiven. Tot slot … weer een plaatsje lager, plaats 102, zitten de vaste klanten van deze rubriek, A. en P. Delnoy uit Vijlen. Dit keer hadden ze 6 duiven mee en 100% prijs.

Sector 2 Dax
In Noord en Zuid Holland waren 2.461 duiven mee. De winnaar is Nico Dekker jr. uit Woerden. Hij klokte zijn winnende duif om 8.39 uur op een afstand van 1.026 km. De winnende snelheid in deze sector komt hiermee op 1.212 mpm. Ger van Riek uit Hillegom volgde op gepaste afstand op de 2e plaats. Het podium wordt compleet gemaakt door Walter van den Bosch uit Bleiswijk. De Top 10:
1. Nico Dekker jr., Woerden
2. Ger van Riek, Hillegom
3. Walter van den Bosch, Bleiswijk
4. Rik Ros, Lekkerkerk
5. Gebr. Jacobs, Nes a/d Amstel
6. Hommes en zo, Lutjewinkel
7. Lloyd Schuilenburg, Den Haag
8. Rik Ros, Lekkerkerk
9. Wim Mudde, Sliedrecht
10. Cor Blokdijk, Hoorn
Rik Ros had 10 duiven mee en heeft 6 prijzen, waarvan 4 bij de eerste 75. Jan en Twan Nobels hadden 10 duiven mee en hebben 7 prijzen. Op plaats 21 zit hun eerste duif.  

… wordt vervolgd …