Het laatste weekend van juli was een vochtige. Veel buien en langdurige regen, metname vanaf Parijs tot aan de hokken thuis. Voor de lossingsverantwoordelijken een test om te zien wat hun kwaliteiten zijn. Wat mij betreft zijn ze niet helemaal geslaagd … al blijft het moeilijk. Bergerac werd op zaterdagmiddag gelost om 13.30 uur. In mijn ogen en in die van vele anderen was zaterdagochtend een betere optie geweest. Nu werden de duiven de nacht in gejaagd. Daar doe je niet alleen onze duiven geen plezier mee, maar ook het imago van onze sport. Narbonne was in mijn ogen nog een tik erger. Deze duiven werden op zondagochtend gelost met de wetenschap dat het vanaf zondagavond van de Belgisch-Franse grens tot het Noorden van Nederland blijft regenen tot dinsdagochtend toe. De Belgische bond had de inrichter van Narbonne van vorig jaar van hun functie ontheven en er een andere inrichter op gezet. Hiermee kwamen we letterlijk van de regen in de drup. Die drup was veel en lang aanwezig tijdens de thuiskomst van de duiven. Ondanks mijn kritische noot kwamen de duiven goed naar huis (wat trager dan onder normale goede omstandigheden) en wederom schrijf ik: Onze duiven kunnen veel aan! De prestatie van alle duiven die een mooie prijs hebben verdiend, is bewonderenswaardig en dus heel knap!

Narbonne ZLU
De duiven werden op zondagmorgen om 8 uur in Narbonne gelost. In Nederland waren er op deze vlucht 5.862 duiven mee. De eerste duiven in Nederland vielen vanaf 20.12 uur, waarvan de eerste duif in Landgraaf bij Frans Keijbets op een afstand van 893 km. De winnende snelheid is 1.220 mpm. 3 mpm minder snel is de nummer 2. Deze duif is eigendom van Jac. van den Bosch uit Hengstdijk. De nummer drie is Bennie Homma uit Balk. Deze duif heeft van de kopduiven de meeste kilometers in de regen gevlogen. De Top 10:
1. Frans Keijbets, Landgraaf
2. Jac. van den Bosch, Hengstdijk
3. Bennie Homma, Balk
4. J. Driessen, Stein
5. Marlon Kok, Ransdorp
6. Frans Belleter, Nispen
7. Gebr. van Beveren en Kids, Nieuw-Namen
8. Jos Martens, Stein
9. S.A. Deckers, Meers
10. H. Nijsten, Geulle
Frans Keijbets uit Landgraaf had een geweldige dag. Hij had 2 duiven mee en naast de overwinning pakt hij ook de 21e prijs. H. Nijsten korfde 4 duiven in en wint 3 prijzen. J. Nijssen uit Haelen korfde 3 duiven in en zijn eerste 2 duiven winnen de 32e  en 124e prijs. Gebr. Voets uit Rotterdam hebben een score van 100%. Ze hadden 3 duiven mee en de eerste duif staat op plaats 39. Een plaatsje later zit de volgende Rotterdammer, A.H.M. Pot. Hij deed 6 duiven in de man en 4 hiervan winnen prijs. Op plaats 56 vinden we Piet van de Merwe uit Dordrecht terug. Hij korfde 7 duiven in en wint 6 prijzen. W. Schaefer uit Roermond deed 4 duiven in de mand voor Narbonne. Hij wint 3 prijzen, waarvan de eerste de 62e prijs wint. Op plaats 89 vinden we Jaap Dirksen uit Veenendaal terug. Hij korfde 8 duiven in en wint 6 prijzen. P.J. van Schaik uit Benschop zit een plaatsje lager en pakt er 2 van de 3. Op plaats 97 staat Th. Peters uit Elsloo. Hij heeft 2 van zijn 3 duiven in de prijzen. Koos Steenbeek en zn uit De Bilt staat met zijn eerste duif op plaats 106. Hij had 12 duiven mee en wint 8 prijzen.

Alle liefhebbers met een mooie uitslag en kopprijzen … gefeliciteerd. Veel succes op de laatste vlucht!