Afgelopen weekend was het weekend van de klassiekers … Dax én Barcelona. Op vrijdagmiddag kon Dax gelost worden om half twee. Op vrijdagochtend was het te slecht in Barcelona. Op zaterdagochtend gingen ze om negen uur en vertrokken de duiven nabij de Catalaanse hoofdstad richting de verschillende landen in West-Europa. Beide vluchten verliepen naar omstandigheden goed. Dax waren op zaterdagavond (op de langste afstanden na) de prijzen verdiend. Op maandagochtend waren in het midden van het land om 10 uur de prijzen van Barcelona verdiend. Als je ziet naar de omstandigheden (warm en kopwind) is dat goed te noemen. We hebben als liefhebbers niet te klagen als het gaat over pittige eerlijke vluchten dit seizoen. Het is genieten geblazen … vooral als je je duiven goed hebt.

Barcelona ZLU
3.912 Nederlandse duiven vlogen op zaterdagochtend richting hun thuishaven. Het werd in de loop van de dag warm en de wind was op kop. Heerlijke omstandigheden voor ‘echte hangers’ … klasbakken van het lange werk. De eerste Nederlandse duif viel in het Zeeuwse Nieuwerkerk. Iets na één uur in de middag werd bij Jacky en Leen de Bruine de snelste duif geconstateerd op een afstand van 1.151 km. De hoogste snelheid in ons kikkerlandje kwam hierbij op 890 mpm. Gertjan Rigter werd met 881 mpm tweede nationaal. Dit bereikte hij de week ervoor op Agen ook. Tom van Zwienen uit Capelle aan den IJssel pakte het brons. De top 10:
1. Jacky en Leen de Bruine, Nieuwerkerk
2. Gertjan Rigter, Amstelveen
3. Tom van Zwienen, Capelle aan den IJssel
4. Cor de Heijde, Made
5. Van Ham-Bartels, Winterle
6. Ben de Keyzer, Berkel en Roderijs
7. P. Paridaans, Duizel
8. Jelle Jellema, Nijverdal
9. Peter Ruijten, IJsselstein
10. D. Ruiter, Lutjebroek
Tom van Zwienen had 3 duiven mee en zijn tweede duif had de 49e prijs nationaal. Cor de Heijde had 9 duiven mee en 6 prijzen. Zijn tweede duif zat op plaats 12. Peter Westerdijk had twee duiven mee en twee prijzen. Ze zijn terug te vinden op de plaatsen 13 en 267. Walter van der Meulen uit Sirjansland had 9 duiven mee en 7 prijzen. Zijn eerste twee duiven haalden de 17e en 66e prijs bij de ZLU. Thea van Son uit Alkmaar had één duifje mee. Deze topper haalde de 22e prijs nationaal. Familie de Lau uit Eersel had 3 duiven mee en 3 prijzen … 100%. De eerste twee zaten al vroeg op de plaatsen 23 en 47. Marcel Tromp uit Egmond zat 30e en had 75% prijs met 4 duiven mee. Mertens uit Nuth had 2 duiven mee en 2 prijzen. De eerste duif zat op plaats 35. Piet de Vogel uit Oude Tonge had 75% prijs met 4 duiven mee. Zijn eerste duif haalde de 40e prijs nationaal. Ton Zwirs uit Wateringen had één duif mee en die won de 61e prijs nationaal.

Iedere melker met vroege duiven en een mooie serie … gefeliciteerd !!!