Het Marathonseizoen zet de vaart er in. Afgelopen weekend werd Agen ZLU en van de NPO Bordeaux en Ruffec gespeeld. Voor het eerst in twee weekenden werd de vlucht niet verplaatst. Met een lekker windje achter hadden de duiven op al deze ochtendlossingen het niet zwaar. Omdat er op vluchten zoals deze veel onervaren duiven worden gespeeld, is dat ook weleens lekker. Er werden opvallende prestaties neergezet door verschillende liefhebbers en dat gaat u in de column die over drie delen verdeeld zal worden, vanzelf lezen. Vandaag deel 3 over Nationaal Agen ZLU.

Agen ZLU Oud
De 6.019 duiven van Agen ZLU werden op zaterdagochtend om half 7 gelost. In het begin zouden de duiven te maken hebben met een NW wind en vervolgens zal die draaien naar ZO. Of dat in werkelijkheid is gebeurd, is voor mij de vraag. De snelste duiven van het Internationale spel vielen in België en Frankrijk. De gemiddelde snelheid van de duiven waren sowieso sneller dan de meeste liefhebbers verwachtten. De snelste oude duif is, net als in 2017, eigendom van Gero en Evelien Dijk uit Alblasserdam. Zij klokten hun eerste oude en winnende duif om 18.09 uur op een afstand van 928 km. Zo kwam haar snelheid op 1.327 mpm. De tweede duif van het concours haalde 1.319 mpm en is van Peet en Paloma Solleveld uit Maasdijk. Nummer drie is Tim Hage uit Woerden. De top 10:
1. Gero Dijk, Alblasserdam
2. Peet en Paloma Solleveld, Maasdijk
3. Tim Hage, Woerden
4. Peet en Paloma Solleveld, Maasdijk
5. Familie van den Berg, Ridderkerk
6. Piet van der Merwe, Dordrecht
7. Paul Baas en Richard van den Berg, De Kwakel
8. Sil van Vliet, Ter Aar
9. Sil van Vliet, Ter Aar
10. Martin de Poorter, Sluis
Gero en Evelien hadden 5 oude duiven mee. 4 van deze duiven wonnen prijs, waarvan de tweede op plaats 44 terug te vinden is. Peet en Paloma hadden 14 duiven mee en 10 prijzen. Tim Hage had 7 van zijn 9 oude Agen-gangers in de prijzen. Frank Zwiers uit Terheijden had 8 duiven mee en 6 hiervan winnen er 6 prijs. Zijn eerste duif behaalt de 19e prijs. Jack van Delft uit Dongen had 7 duiven mee en hij wint 5 prijzen. De eerste duif staat op plaats 21. Ton Maassen uit Amersfoort heeft 2 van zijn drie oude duiven ruim voor de helft van de prijzen thuis. De eerste wint de 26e prijs. Ko van Dommelen had er ook 2 van de 3. Zijn eerste duif wint prijs 40. Rex de Leeuw uit Made maakte een mooie uitslag met 10 duiven in de prijzen van de 15. Hij begint met de prijzen 58 en 68. Op plaats 60 zitten Hoefnagels-Beens uit Chaam. Zij hebben 5 van de 7 oude duiven in de prijzen. Comb. Aarts uit Baarle Nassau had een leuke zaterdagavond. Ze klokten 10 van de 12 duiven in de prijzen. Hun eerste duif zit op de 74e plaats. Een plaatsje verder zit Joost Corre uit Kapelle. Hij had 3 duiven mee en 100% prijs. Zijn eerste wint een goede prijs: de 75e. Op de 79e plaats zit H. Zegers uit Sluiskil. Hij heeft 75% prijs met 4 duiven mee. J. Rovers uit Made had hetzelfde resultaat. Hij begint met de 102e prijs. Mario de Vogel uit Bodegraven had 3 duiven mee en 100% prijs. De eerste duif won de 115e prijs. M. en R. Hermans uit Voerendaal hadden 14 duiven mee en hebben 10 prijzen. Hun eerste duif staat op de 116e plaats.

Agen ZLU Jaarlingen
Bij de jaarlingen waren nationaal 6.174 duiven in concours van Agen ZLU. De snelste jaarling werd geklokt door Comb. Verhagen-Buyl uit Westkapelle. Zij klokten hun winnende duif om 17.17 uur op een afstand van 868 km. Zo kwam haar snelheid op 1.341 mpm. De tweede duif was 5 mpm minder snel en is van de winnaar bij de oude duiven: Gero en Evelien Dijk uit Alblasserdam. Wat een geweldig weekend heb je dan! Nummer drie is goede vriend van Het Marathonduivenjournaal Sander Dijkema uit Wemeldinge. De top 10:
1. Comb. Verhagen-Buyl, Westkapelle
2. Gero Dijk, Alblasserdam
3. Sander Dijkema, Wemeldinge
4. Wiebe Benschop, Woerden
5. Batenburg-van der Merwe, Klaaswaal
6. Jan Hommes en znn, Akersloot
7. Team De Patagoon, Herwijnen
8. Michel Verweij-Peter de Haan, Mijdrecht
9. Sander Dijkema, Wemeldinge
10. Gero Dijk, Alblasserdam
De serie van Gero en Evelien wordt gestart met deze serie: 2, 10, 12, 40, 41, 45 en 46.
Batenburg-van der Merwe hadden er 59 mee. 40 duiven hiervan wonnen prijs. Op plaats 56 en 102 waren hun volgende duiven. Op plaats 38 zit Martin de Poorter begint met de 38e en 97e prijs. Hij had 24 duiven mee en 18 prijzen. J.H.M. Allemekinders uit Kapelle had 4 duiven mee en 3 prijzen. Hij start op plaats 39. Op de plaatsen 42 en 103 begint Daan Besseling uit Tilburg. Hij heeft 16 van zijn 22 jaarlingen in de prijzen. 9 van de 15 is de score van Rini Vermaas uit St. Philipsland. Zijn eerste duif zit op plaats 58. Ook bij de jaarlingen deed Rex de Leeuw uit Made het goed. Hij had 10 van de 14 duiven in de prijzen. Hij begint op de 111e prijs. Tot slot … Hoefnagels-Beens hadden er 6 van de 8 in de prijzen. Ze beginnen op plaats 121. Net als met de oude vlucht hadden ze een goed resultaat.

Alle liefhebbers met een vroege duif en een mooie uitslag … van harte gefeliciteerd en veel succes de komende vluchten !!!