Het Marathonseizoen zet de vaart er in. Afgelopen weekend werd Agen ZLU en van de NPO Bordeaux en Ruffec gespeeld. Voor het eerst in twee weekenden werd de vlucht niet verplaatst. Met een lekker windje achter hadden de duiven op al deze ochtendlossingen het niet zwaar. Omdat er op vluchten zoals deze veel onervaren duiven worden gespeeld, is dat ook weleens lekker. Er werden opvallende prestaties neergezet door verschillende liefhebbers en dat gaat u in de column die over drie delen verdeeld zal worden, vanzelf lezen. Vandaag deel 2.

Ruffec sector 3
De duiven van sector 3 en 4 gingen om kwart over zeven los in Ruffec. In Midden en Oost Nederland waren 7.130 duiven mee. De winnende duif viel in Boven Leeuwen bij Falco en Will Ebben. Om 15.58 uur werd ze geklokt op een afstand van 760 km. De winnende snelheid van 1.451 mpm was de snelste van de duif. Niet veel langzamer was de nummer twee van Schuurman-Ekkel uit Westerhaar. Het brons in sector 3 is voor Albert Poulisse uit Kerkdriel.
De top 10:
1. Combinatie Ebben, Boven Leeuwen
2. Comb. Schuurman-Ekkel, Westerhaar-Vrienzenveen
3. Albert Poulisse, Kerkdriel
4. Wim van Ooyen, Alphen
5. Albert Poulisse, Kerkdriel
6. Tijmen Koele en zn, Wezep
7. Corné van Oeveren, Overberg
8. W. Strijbosch, Didam
9. M. Meyer, Glane
10. Albert Poulisse, Kerkdriel
Falco en Will Ebben hadden een puike prestatie. Naast de overwinning hadden ze 8 duiven mee en 7 prijzen. Wim van Ooyen had 6 duiven mee en 5 prijzen. W.J. Eulink uit Velp had 2 duiven mee en 100% prijs. Hij begint met de 11e prijs. Gebr. Kamerhuis uit Sibculo hadden 10 duiven mee en 8 prijzen. Ze beginnen met de prijzen 15 en 30. G.J. Beens uit Genemuiden had 5 duiven mee en 4 prijzen. Hij begint met de 23e prijs. B. Drosten uit Enscheden had 4 duiven mee en 100% prijs. Hij start op plaats 66. Tonnie Natrop uit ’s-Heerenberg had een goede uitslag met 14 mee en 12 prijzen. Zijn eerste duiven zijn terug te vinden op de plaatsen 72 en 93. Wim en Michel Evers uit Didam hadden 80% prijs met 20 duiven mee. Op de 83e plaats staat hun eerste duif. H. van Zanten en zn uit Zutphen hadden 100% prijs met 2 duiven mee. Hun eerste duif won de 96e prijs. Dick Altenaar uit Giesbeek staat op plaats 102. Hij had 15 duiven mee en 12 prijzen. D. Hendriksen uit Amersfoort had 3 duiven mee en ze staan alle drie op de uitslag. De eerste duif op plaats 110. We sluiten sector 3 af met nestor Wim Derksen uit Almelo. Hij had 2 duiven mee. Op plaats 132 staat zijn eerste duif.

Ruffec sector 4
In het Noorden van Nederland waren 2.868 duiven mee. Voor de gemiddelde duif uit deze sector was de afstand 870 km. De winnende duif moest de Waddenzee oversteken naar Vlieland. Dit deed ze om op 17.29 uur bij Erik Houter te arriveren. De afstand die de winnende duif heeft afgelegd is bijna 882 km. De winnende snelheid werd zodoende 1.435 mpm. Bijna 36 mpm sneller dan de nummer twee van G. Bosma uit Kloostertille. Daniël Kreileman uit Nieuwleusen is heel tevreden met de derde podium plaats van deze vlucht.
De top 10:
1. Erik Houter, Vlieland
2. G. Bosma, Kloostertille
3. Daniël Kreileman, Nieuwleusen
4. Comb. Arends, Oude Pekela
5. C. & Gerard Koopman, Ermerveen
6. Bert Raben, IJhorst
7. A.A. van der Veer, Donkerbroek
8. Peter van der Haar, Staphorst
9. Eddy Bloemen, Staphorst
10. Daniël Kreileman, Nieuwleusen
H. en A. Pitstra uit Twijzel hadden twee duiven mee en beide duiven wonnen prijs op Ruffec. Hun eerste duif wint de 24e prijs. R. van Looij uit Zuidveen had 11 duiven mee. Slechts één duif miste. Op plaats 27, 30 en 42 staan zijn eerste duiven. Tot slot in sector 4 zien we Herman Hullegie uit Dedemsvaart een mooie score behalen. 7 van zijn 8 Ruffec-gangers zaten in de prijzen. De eerste duif zit op plaats 52.

… wordt vervolgd …