Het weekend van Agen en Cahors (2)

Afgelopen weekend stonden de vluchten Internationaal Agen, Agen Middaglossing (voor sector 1) en Cahors (de overige sectoren) op het programma. De omstandigheden waren goed en het verloop was behoorlijk vlot. De wind zat in de westelijk hoek … draaiend van Zuidwest naar Noordwest. Internationaal Agen werd om 7 uur op vrijdagochtend gelost, de overige vluchten om 13 uur op vrijdagmiddag. Op vrijdagavond vielen er volop duiven in Nederland en op zaterdagochtend waren al vrij snel de prijzen verdiend. In de vroege ochtend vielen de eerste duiven van Agen Middaglossing en rond 11 uur waren de prijzen verdiend. Van Cahors vielen voor zes uur de eerste duiven. In sector 2 en 3 waren tussen 1 en 2 uur in de middag de prijzen verdiend. In sector 4 was dat ongeveer anderhalf uur later.

Cahors Sector 3
In Midden en Oost Nederland waren 3.261 duiven mee. De eerste duif viel een minuut voor zes uur in de vroege zaterdagochtend. De gelukkige winnaar is Theo van Oss uit Afferden. In Nederland hebben we twee dorpen met deze naam. Eén in Noord Limburg en één in Het Land van Maas en Waal. In het laatste dorp woont Theo. Zijn afstand is bijna 939 km. De winnende snelheid is 1.473 mpm. De nummer twee was 64 mpm minder snel en is eigendom van Harold Zwiers, waar dit jaar geen maat op staat tot nu toe. Nummer drie is R. Kool uit Ameide. De Top 10:
1. Theo van Oss, Afferden
2. Harold Zwiers, Den Ham
3. R. Kool, Ameide
4. Harold Zwiers, Den Ham
5. M. en S. Willemsen, Doetinchem
6. Gijs Hamstra en zoon Wilfred, Harderwijk
7. Aart Hup, Oene
8. Herman Borgelink, Denekamp
9. Comb. van den Dragt, Harderwijk
10. Aart Hup, Oene
Gijs en Wilfred Hamstra hadden 7 duiven mee en 5 prijzen. De eerste drie duiven zaten allemaal bij de eerste 150 in sector 3. G. Beelen en zn uit Hierden draaien een goed seizoen. Op deze vlucht hadden ze 5 duiven mee en alle 5 zaten in de prijzen. Op de plaatsen 11 en 64 zaten hun eerste twee duiven. Jan Doppenberg uit Voorthuizen had 3 duiven mee en twee prijzen. De eerste duif won de 12e prijs. Fr. Breukers uit Beckum had 5 prijzen van de 7. De eerste duif had de 17e prijs. Arjan Beens had 80% prijs met 10 duiven mee. Zijn eerste twee duiven wonnen de prijzen 19 en 30. Marcel van Stralen uit Almere heeft alle reden tot tevredenheid. Hij heeft 90% prijs met 10 duiven mee. De eerste twee staan op de plaatsen 23 en 59. Jan van Veldhuizen uit Barneveld had 4 duiven mee en 3 prijzen. De eerste duif won de 37. Een plaats later zit E. van Breggen uit Meerkerk. Hij had 100% prijs met 4 duiven mee. Tijmen en Willem Koele uit Wezep hadden 21 duiven mee en 13 prijzen. De eerste duif is terug te vinden op plek 42. Gerard Kok uit IJsselmuiden had 3 duiven mee en 100% prijs. Op plaats 60 zit zijn eerste duif.

Cahors Sector 4
In de Noordelijke afdelingen waren 1.435 duiven mee. Gerrit de Boer uit Warns won de eerste prijs. Hij klokte zijn winnende duif om 7.54 uur op een afstand van 1.037 km. De winnende snelheid komt hiermee op 1.378 mpm. Hij had een ruime voorsprong op nummer twee Gerard Koopman uit Ermerveen. Het brons ging hier naar de Gebr. Keekstra uit Bornwird. De Top 10:
1. Gerrit de Boer, Warns
2. C. & G. Koopman, Ermerveen
3. Gebr. Keekstra, Bornwird
4. C. & G. Koopman, Ermerveen
5. Coen Brugman, Luttelgeest
6. G. Bosma, Kloostertille
7. Jan Grootoonk, Bant
8. Gebr. Limburg, Zuidveen
9. Kees Mooiweer, Emmen
10. C.H.G. Darwinkel, Hoogeveen
Gerard en John Limburg hadden 32 duiven mee en 24 prijzen. Hun volgende twee duiven halen prijs 24 en 32. Combinatie Bloem uit Rinsumageast hadden 3 duiven mee en 2 prijzen. De eerste duif staat op plaats 12. G. Bosman en Jan Grootoonk hadden 3 prijzen van de 5 gezette duiven.

… wordt vervolgd …