Afgelopen weekend stonden de vluchten Internationaal Agen, Agen Middaglossing (voor sector 1) en Cahors (de overige sectoren) op het programma. De omstandigheden waren goed en het verloop was behoorlijk vlot. De wind zat in de westelijk hoek … draaiend van Zuidwest naar Noordwest. Internationaal Agen werd om 7 uur op vrijdagochtend gelost, de overige vluchten om 13 uur op vrijdagmiddag. Op vrijdagavond vielen er volop duiven in Nederland en op zaterdagochtend waren al vrij snel de prijzen verdiend. In de vroege ochtend vielen de eerste duiven van Agen Middaglossing en rond 11 uur waren de prijzen verdiend. Van Cahors vielen voor zes uur de eerste duiven. In sector 2 en 3 waren tussen 1 en 2 uur in de middag de prijzen verdiend. In sector 4 was dat ongeveer anderhalf uur later.

Sector 1 Agen
In de zuidelijkste sector waren 6.820 duiven mee. De snelste van deze mooie groep is eigendom van Matthieu Wetemans uit Kelpen-Oler. Deze goede liefhebber maakte een paar jaar terug een prachtige uitslag op Barcelona en gaat er nu met de winst vandoor op Agen Middaglossing. Hij klokte zijn winnende duif om 5.18 uur op een afstand van 873 km. De winnende snelheid komt hiermee op 1.465 mpm. Dat is 11 mpm sneller dan de nummer twee van Tony Bollen uit Maasmechelen. Cees Suijkerbuijk uit Lepelstraat won de derde prijs. De Top 10:
1. Matthieu Wetemand, Kelpen-Oler
2. Tony Bollen, Maasmechelen
3. Cees Suijkerbuijk, Lepelstraat
4. Jac. van den Bosch, Hengstdijk
5. Wiel Dircks, Maria Hoop
6. D. Lissenburg, Kaatsheuvel
7. Jean-Marc Jacquemain, Oupeye
8. R. Nijssen, Halsteren
9. J. van Tilborg, Oosterhout
10. Gebr. Hensen, Elsloo
Tonny Bollen had 9 duiven mee en 6 duiven zitten in de prijzen. De tweede duif zit op de 87e plaats. Cees Suijkerbuijk had 8 duiven mee en 6 zitten in de prijzen. Wiel Dircks had 10 duiven mee en 7 duiven staan op de uitslag. Op de plaatsen 70 en 76 zitten zijn 2e en 3e duif. De Gebr. Dekker uit Terneuzen hebben hetzelfde resultaat. De eerste duiven zitten op de plaatsen 11 en 86. A. van Duijnhoven uit Middelaar had 7 duiven mee op Agen. Slechts één duif miste de uitslag. Zijn eerste duif is terug te vinden op plaats 17. J. Schutjens uit Geffen deed 6 duiven mee en 4 duiven halen prijs. De prijzen zijn 19, 75, 88 en 192. Theo Daalmans uit Elsloo heeft 6 van zijn 9 duiven in de prijzen. Op plaats 22 is zijn eerste duif terug te vinden. M. Leenhouts uit Hank had er 4 van de 6 in de prijzen. Zijn eerste duif won de 30e prijs. C. Vergouwen uit Breda heeft 70% prijs met 10 duiven mee. Zijn eerste twee duiven winnen prijs 39 en 51. B. Kraft uit Maastricht had 2 duiven mee en heeft 100% prijs. De eerste duif wint de 53e prijs. B. Godschalk uit Made heeft hetzelfde resultaat met 3 duiven mee. Op plaats 58 staat zijn eerste duif. Daan Besseling uit Tilburg begint een plaatsje lager en heeft 2 van de 3 duiven in de prijzen. Willem Eestermans uit Wagenberg had 9 duiven mee en 6 duiven zitten in de prijzen. Op plaats 71 zit zijn eerste duif. M. van Alphen uit Westkapelle heeft 4 van de 6 duiven in de prijzen. Op plaats 73 is zijn eerste duif terug te vinden. G. Hoezen uit Baarlo deed 8 duiven mee op Agen. Slechts 1 miste de uitslag. Zijn eerste duif haalt prijs 93. Bart Wijnen uit Escharen heeft 100% prijs met 3 duiven mee. De eerste duif zit op plaats 98. Vervolgens krijgen we weer drie liefhebbers met 6 duiven mee en 4 prijzen: H. Nijsten uit Geulle (eerste duif plaats 110), Jo Manders uit Deurne (eerste duif plaats 114) en Jos Martens uit Stein (eerste duif plaats 116). Tot slot hebben we een liefhebber met 70% prijs. Dit is M. van Rijen uit Lepelstraat. Zijn eerste duif behaalt de 125e prijs.

Sector 2 Cahors
In de sector van Noord en Zuid Holland waren 3.532 duiven mee. Jaco Wervenbos uit Zwijndrecht won deze vlucht. Hij klokte zijn winnende duif om 5.42 uur op een afstand van 909 km. De winnende snelheid in sector 2 werd hiermee 1.464 mpm. Hij had hiermee een ruime voorsprong op nummer twee, J. Nederveen uit Giessenburg. Derde is Ger Bijenhof uit Middenmeer. De Top 10:
1. Jaco Wervenbos, Zwijndrecht
2. J. Nederveen, Giessenburg
3. Ger Bijenhof, Middenmeer
4. Seinen-De Lange, Rotterdam
5. Cor en Yvonne Kleijn, Middelharnis
6. H. de Graaf, Alphen a/d Rijn
7. H. de Jong, Strijensas
8. Jan en Twan Nobels, Achthuizen
9. Th. B. W. Renting, Westzaan
10. Menno Broekhoff, Katwijk aan Zee
Renting heeft 3 van zijn 4 duiven in de prijzen. A. Meerkerk uit Geervliet heeft dat ook. Hij begint op plaats 16. Rik Ros uit Lekkerkerk heeft 7 van de 10 duiven in de prijzen. Zijn eerste duiven zitten op de plaatsen 22 en 70. Bart Koevoet uit Leidschendam had 11 duiven mee en 8 duiven zitten in de prijzen. Zijn eerste duif haalt de 39e prijs. Comb. van Winden uit Schipluiden heeft 100% prijs met 3 duiven mee. De eerste duif staat op plaats 47. Ario van Zelderen uit Aalsmeer had 4 duiven mee en hij heeft 3 prijzen verdiend. De eerste duif zit op plaats 49. Harry Hendriks uit Vinkeveen had 6 duiven mee en hij heeft 4 prijzen. Zijn eerste duiven zitten op de plekken 57 en 60.

… wordt vervolgd …