De doffer komt uit onze Red Alert deze won o.a een 3e en 4e nationaal sector 2 van Mont de Marsan en een 49e nationaal St Vincent. Red Alerts vader vloog tweemaal teletekst. Hij was een kruising tussen duiven van Ko van Dommelen en Jan Polder. De moeder van Red Alert kwam uit een dochter van ‘De 50’ van de Gebr. Hagens. Red Alert stond gekoppeld tegen de moeder van de 5e nationaal Perpignan toen de doffer van dit koppel eruit kwam.

De duivin is een volle zus van de 5e nationaal Agen ochtend lossing sector 2 2018. Deze komt uit een kleinkind van Red Alert en stond gekoppeld tegen een dochter van onze Super 23. Super 23 won in 2010 3 prijzen op Tarbes, Pau en Perpignan. Hij was 3e duifkampioen op de superfond van Zuid Holland. In 2009 en 2011 had hij ook nog prijs op Tarbes. Hij is een kruising van het eigen soort met het bekende soort van Cor de Heijde.

We hopen dat er nog een aantal toppers uit voort komen We proberen altijd ‘goed maal goed’ te koppelen en soms doen we lichte inteelt.

Veel succes met de kweek allemaal.

Twan Nobels

Wilt u ook een nieuw koppel voorstellen waar u veel vertrouwen in hebt? Stuur een foto met het antwoord op de volgende vragen naar marathonduivenjournaal@gmail.com

Vertel wie de doffer en wie de duivin is. (soort en/of afkomst)
Vertel over hun prestaties, de prestaties van de ouders en eventueel de prestaties van de jongen
Wat is de achterliggende gedachte om deze koppeling te maken?
Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?