Dit is het kweekkoppel waar ik veel verwachtingen van heb. Het koppel heb ik op 15 februari 2019 voor het eerst bij elkaar in een broedhok geplaatst. De koppeling verliep prima. Op 25 februari jl. werd het eerste ei gelegd. Dat is knap voor een duivin die in 2008 het levenslicht zag.

De doffer en duivin, hun prestaties, de prestaties van de ouders en eventueel de prestaties van de jongen …
De duivin is een dochter van mijn ‘130’. De ‘130’ was een prima doffer. Hij is van 2001 en nog steeds vitaal. Hij woont nu bij mijn oude compagnon Jaap van den Top die nog enkele, metname, bejaarde  duiven heeft. De ‘130’ heb ik gekweekt uit duiven van Ad van Heijst, lijn de Blauwe Biemans en de Teletekst Tarbes. De doffer van het koppel is een prachtige doffer die ik bij Eddy Peperkamp heb gekocht. Een doffer die komt uit duiven van Jan Ernest, lijn de Pau en van Batenburg, lijn Super 05.

Wat is de achterliggende gedachte om deze koppeling te maken?
Deze koppeling heb ik gemaakt om de genen van de ‘130’ goed vast te leggen. De koppeling van de Ad van Heijst duiven met duiven van Jan Ernest geeft prima duiven bij Ad van Heijst en bij mij.

Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst?
Mijn kweek is er op gericht om sterke, gezonde duiven te kweken die Barcelona aankunnen. Ik schaf gericht ingeteelde duiven aan bij goede marathonspelers in de verwachting dat de goede duiven ook uit de goede duiven komen. Ik beleef veel plezier aan het kweken van marathonduiven. Mijn verwachtingen voor de komende jaren zijn hoog gespannen. Sinds vorig jaar heb ik een satelliethok zodat ik de kwaliteit van mijn duiven beter en sneller kan testen.

Henk Ouderdorp

Wilt u ook uw nieuwe koppel voorstellen, klik op deze link voor meer info!