In het midden van een hittegolf hadden we het weekend van Bergerac en Perpignan. Waar jonge duiven- en midfondvluchten waren afgelast, vlogen de marathonduiven hun vluchten. Met temperaturen van ver boven de 30 graden op het heetst van de dag op de gehele vluchtlijn moesten onze strijders de weg naar huis terug vinden. Dat ging ze goed af. Metname Perpignan had een goed verloop. Op de eerste vluchtdag waren de prijzen bijna verdiend. De duiven van Perpignan werden 70 km noordelijker verplaatst vanwege mist en motregen in en rondom Perpignan en deze werden zaterdagochtend om kwart voor 8 gelost.
Het laatste weekend van het marathonduivenseizoen was het weekend van Bergerac (NPO) en Narbonne (Internationaal en ZLU). Een weekend waar metname op Internationaal Narbonne gestoeid werd met de omstandigheden. De week van het vervoer was een snikhete en het weekend van lossing één met veel buien in Frankrijk. De oplossing was woensdagavond inmanden en zaterdagochtend los. Dat is prima uitgepakt. Het werd een vlucht met een goed verloop en op zondagavond waren de prijzen verdiend.

Perpignan ZLU
In dit nationale concours waren 3.354 duiven mee. De winnende duif viel in Bunnik om 10.57 uur op een afstand van 995 km bij Jurrian van Amerongen. De winnende snelheid kwam hiermee op 846 mpm. 7 mpm sneller dan de nummer twee Jelle Jellema uit Nijverdal. Ben de Keyzer uit Berkel en Roderijs nam de derde prijs voor zijn rekening. De Top 10:
1. Jurrian van Amerongen, Bunnik
2. Jelle Jellema, Nijverdal
3. Ben de Keyzer, Berkel en Roderijs
4. Jac. van de Bosch, Hengstdijk
5. Carlo Dominicus, Goes
6. Hoefnagels-Beens, Chaam
7. Gebr. Janssen, Gennep
8. G. de Renet, Stamproy
9. Jac. van de Bosch, Hengstdijk
10. A.P. Overwater, Strijen
Ben de Keyzer had 9 duiven mee en 6 prijzen. Zijn tweede duif won de 37e prijs. De nummer 7, Gebr. Janssen, hadden ook 6 van de 9 duiven in de prijzen. Piet de Vogel, Oude Tonge, had 15 duiven mee en 9 prijzen. Zijn eerste twee duiven behaalden prijs 14 en 25. Angelo van der Veeke uit Clinge had een geweldige uitslag. Hij had vier duiven mee en vier prijzen. De eerste twee zijn terug te vinden op plaats 16 en 36. Op plaats 36 zit John Hardebol uit Castricum. Hij had 9 duiven mee en 6 prijzen. Nico Pronk uit Mill had 6 duiven mee en slechts 1 duif miste. Zijn eerste twee duiven zijn terug te vinden op de plaatsen 44 en 85. Op de 61e plaats begint Cor de Heijde uit Made. Hij had er 5 van de 7 in de prijzen. Marc Gielen uit Maasbree had 2 duiven mee. Hij had 100%, ze wonnen de 68e en 203e prijs. Ook Jan en Twan Nobels uit Achthuizen hadden 7 duiven mee en 5 prijzen. Ze begonnen op de 69e plaats.

Narbonne ZLU
De laatste ZLU (Internationale) Marathonvlucht voor de Nederlandse liefhebbers was vorig weekend vanuit Narbonne. Er waren 6.725 duiven mee, wat een prachtig aantal is. De snelste duif viel in Beek bij de Familie Jacobs. Zij klokten op zaterdagavond om 21:16 uur op een afstand van 893 km. De winnende snelheid komt hiermee op 1.062 mpm. Dat was 6 mpm sneller dan de nummer twee, Jean-Marc Jacquemai uit het Belgische Oupeye (hij had de eerste melding op de allerkortste afstand). Hemut-Geert Schmitz uit Eijs pakte de derde plaats. De Top 10:
1. Familie Jacobs, Beek
2. Jean-Marc, Jacquemai, Oupeye
3. Hulmet-Geert Schmitz, Eijs
4. Jean-Marc, Jacquemai, Oupeye
5. Gebr. Saya, Maastricht
6. S en A Deckers, Mheer
7. Jean-Marc, Jacquemai, Oupeye
8. G. Heijnen en zn, Gronsveld
9. Rex de Leeuw, Made
10. G. Lindelauf en zn, Vijlen
Wat een weekend had de familie Jacobs … naast deze overwinning pakken ze ook de overwinning in sector 1 op Bergerac. Onze Belgische topper Jean-Marc Jacquemai had 10 duiven mee en pakt op plaats 12 en 13 zijn vierde en vijfde duif. Rex de Leeuw heeft een topseizoen. Na zijn overwinning op Bordeaux in sector 1 zat hij nu weer dicht bij de nationale overwinning. Hij had 15 duiven mee en 10 prijzen. Zijn tweede en derde duif hadden de volgende prijzen: 34 en 88. Frank Zwiers uit Terheijden had een goede uitslag met 41 duiven mee en 27 prijzen. Hij begon met dit rijtje: 11, 17, 23, 25 en 30. Top !!! Jan Hommes en znn had 70% prijs met 20 duiven mee. Ze begonnen met de 20e nationaal. Jaap Koese uit Sommelsdijk had ook alle reden tot tevredenheid. Hij had 13 duiven mee en 10 prijzen. Hij begon op de 21e plaats. Jurrian van Amerongen uit Bunnik ging een week na zijn nationale overwinning vrolijk door met een goede uitslag dit keer op Narbonne. Hij had er 22 mee en 15 prijzen. Hij begon met de plaatsen 43, 68 en 83. Mudde-Herpst uit Krimpen a/d IJssel had weer een mooie uitslag met 6 duiven mee en 5 prijzen. Hun eerste duif pakt prijs 48. Mike Peereboom uit Amstelveen heeft het ook weer op de rit. Hij had 18 duiven en 15 prijzen. Hij begon op de 51e plaats. Frank Hage uit Woerden had 20 duiven mee en 13 prijzen (65%). Hij begint op de plaatsen 54, 57, 77 en 89. Gertjan Rigter uit Amstelveen had 100% prijs met 2 duiven mee. Zijn eerste duif haalt de 60e prijs. John van Kan uit Geleen had 7 duiven mee en slechts 1 hiervan miste. Hij begint met de 63e prijs. André Havermans uit Oud Vossemeer had hetzelfde resultaat. Hij begint op plaats 110.