Ze hebben iets nieuws … iets geweldigs bedacht binnen de duivensport. Iets fantastisch, leuk, origineel, verfrissend en prachtig … De Dames League! Je kon jezelf inschrijven en als je dat op de beurs deed kregen de eerste 150 dames een leuk presentje. Nooit gedacht dat er zoveel dames mee doen aan de duivensport. Meestal als ik met Cor op de beurs rondloop ben ik een van de weinige vrouwen daar. Ze lopen er wel, maar weinig, en hoe leuk is het om bij de toiletten zo door te kunnen lopen en de mannen nu eens in de rij te zien staan wachtend tot ze aan de beurt zijn ? Dat maak je als vrouw alleen maar mee op de duivenbeurs.

Maar ik dwaal af … De Dames League … fantastisch wat een leuk idee. Je kon de speciaal voor de vrouwen ontworpen roze ringen en chipringen bestellen. In eerste instantie waren er 5000 ringen besteld. 

De eerste dag van de beurs zouden Cor en ik gaan. Ik ging uiteraard voor het presentje, maar de avond ervoor hadden we nogal een gezellig feestje gehad. Het was iets te laat geworden en we zijn geen 20 meer, dus … ging het opstarten zaterdagochtend iets moeizamer. ‘We gaan zondag wel. Als we dan op tijd gaan, ben ik misschien nog wel op tijd voor dat presentje,’ zei ik tegen Cor. Hoe had ik zo dom kunnen denken. Die eerste 150 inschrijvers waren er al … binnen de kortste keren. Er is dus heel erg veel animo voor De Dames League en dat maakt het eigenlijk alleen maar leuker. Voor wat ik nu weet, is dat die 5000 ringen ook vrij snel op waren en dat er nu bij gemaakt gaan worden. 

Ik heb nu 15 ringen voor mezelf besteld en daarvan zijn er  twee uit gegeven aan Wolter Krop een hele goede duivenmaat van ons. Hij heeft ook vitesse/midfondduiven en wij hebben zelf vooral fondduiven. Hij zou twee van zijn jongen voor mij ringen. De Dames League is vooral voor jonge duiven. Omdat wij alleen fondduiven hebben doen we eigenlijk nooit mee met de jonge duivenvluchten. Wij komen overal achteraan hobbelen. Ik vond het toch veel te leuk om te laten schieten. Dit jaar gaan we voor het eerst met minimaal  2 jonge duiven mee doen. 

Soms vind ik het ook wel jammer dat we later met koppelen zijn. Dan toont iedereen zijn allereerste jongen van dat seizoen en wij wachten nog even een poosje. Nu is geduld niet een van mijn schoonste zaken, maar hierbij moet ik dus wel geduld hebben. Volgend jaar is het de planning dat er meerdere duivenvluchten georganiseerd worden voor De Dames League. Ik vind het echt super leuk! Sinds een paar maanden ben ik via Facebook ook lid bij de dames in de Duivensportgroep. Soms proberen de mannen er ook lid van te worden, maar er zit een hele alerte leiding, die ze er niet door laten glippen. Oh wat zouden de mannen toch graag mee lezen.

Het is leuk om te zien dat de sport niet alleen meer op mannen gericht is, al denken een aantal mannelijke duivenmelkers dat we alleen maar mee doen omdat we moeten. Zo was ik op de feestavond van de Superfondclub GOU en stond ik samen met mijn vriendin Sylvia in de rij bij het toetje. Staat er een hele vriendelijke man achter ons en vraagt ons of het zwaar is steeds maar verplicht mee te moeten met onze mannen.  Toen keken er twee heel verbaasde vrouwen om met de blik van …… hoezo? Vervolgens vroeg hij: ‘Of vliegen jullie soms ook zelf? ‘Ja, wij vliegen zelf  en ik heet ook nog eens Ineke Melkert … hoe mooi kan je het hebben, hè? Ineke Melkert, de duivenmelkert.’ ‘Och och och‘, zei hij ‘Tegenwoordig vliegen alle vrouwen als ik het geloven moet’.  ‘Ja, maar u gaat mijn naam toch niet meer vergeten, hè? Nee, mijn naam vergat hij nooit meer. Ik zei: ‘Mooi zo, want u gaat nog heel veel over mij lezen’. …… We lagen samen in een deuk en oh wat was ik stoer, die had ik even mooi laten weten dat wij vrouwen er ook wat van kunnen! We gingen ons toetje op eten en vertelde het verhaal aan onze mannen. Tegen wie we dat dan gezegd hadden? ‘Nou daar aan die tafel’. Toen moesten Wolter en Cor heel hard lachen. Dat was de garde van Eijerkamp … die hele tafel …… Zucht, ik doe ook een keer stoer … net weer tegen de verkeerde. En … ze gaan helemaal niet veel van mij lezen. Wij doen alleen de fond echt goed mee. Dus als ze al iets van ons lezen is het aan het einde van het seizoen en dan moet ook alles nog eens goed gaan. 

Eijerkamp vliegt helemaal geen grote fond meer, dus in alle waarschijnlijkheid, zal deze hele vriendelijke meneer totaal nooit iets van mij lezen. Maar mijn punt staat wel: Vrouwen in de duivensport …… we zijn in opmars en we hebben er heel veel plezier in en heel veel zin in het nieuwe seizoen. Dat is toch het alle belangrijkste! 

Liefs,
Ineke