“Golden Classic Marathon” 
2021 P.V. De Luchtbode 
Hendrik-Ido-Ambacht

Er zijn dit jaar in totaal 225 jaarlingen in geschreven, De prijzen worden vervlogen op Agen ZLU en Bergerac Nationaal. de 1e 5 deelnemende duiven winnen een geldprijs.

Walter Verheij uit Hendrik-Ido Ambacht is de grote winnaar en wint de 1e Golden Classic Marathon 2021 van het jaarlingenconcours vanuit Bergerac. De duiven werden 30/7 om 14.00 gelost met een ZW wind.

Na een lange avond wachten, (de duiven van Narbonne konden ook komen) vertrok de laatste visite. Walter controleerde nog even of alles op scherp stond voor de nacht. Diep in zijn binnenste verwachtte hij toch een duifje. Ze waren top gemotiveerd en in tiptop conditie ingekorfd. Net toen hij naar binnen wilde gaan hoorde hij gefladder, HET WAS EEN DUIF!!! Ze miste de klep en viel pardoes tussen de Lavendel voor het hok. Tot grote vreugde bleek het zijn favoriete Golden Classic duifje, de 0-1510185 te zijn, ze had het geflikt! Ze werd geconstateerd om 00.25 uur op een afstand van 867 km, goed voor de 21e nationaal tegen 32.404 duiven.

Walter: ‘De duif komt rechtstreeks van oud collega en sportvriend Peter van der Wulp uit Zwijndrecht. Haar vader vloog o.a. 11e Nat. Bergerac en de 47e Nat Dax. De moeder is afkomstig uit de lijn van Olivia (1e ZLU Pau) van Adrie en Ineke van der Rhee. “Wuppie 185” gaat verder door het leven als Danielle, insiders weten waarom. Op Agen ZLU speelde ze de 530e en klokte ik haar om 22.02 uur. Hier was ze mee op eieren van een x aantal dagen. Na Agen zijn de eieren weggehaald en wilde ze heeeeeeeeel graag naar het jongen duivenhok om daar een nieuw nest te maken. Ik heb het toegelaten en kennelijk met succes, hier is ze gespeeld op een jonkie van 2 dagen.’

De prijsverdeling is als volgt:

  1. Walter Verheij, Hendrik-Ido-Ambacht: € 2.000,-
  2. Jan Polder, Middelharnis:€ 1.000,-            
  3. Dick en John Bakker, Poortugaal: € 500,-
  4. Jan Polder, Middelharnis: € 250,-
  5. Albert van het Hoofd, Pernis: € 250,-

Volgend jaar komt er weer een kans om mee te doen met de Golden Classic Marathon.
Allemaal heel veel succes en vooral plezier met de duiven.

Team Golden Classic Marathon 

Gerard Simons, Arie Plooij, Cees Heester, Walter Verheij, Peter van Sint Maartensdijk, Ineke van der Rhee, Henk Verheij
E-mail: Henk@famverheij.nl Tel: 0610971951

Zie ook onze site http://marathonclassic.deluchtbode.nl/