Vanavond sluit de veiling van zomerjongen van Gerrit Veerman. Directe nazaten uit bewezen kwekers. Dezelfde duiven die bij veel topliefhebbers succes hebben gebracht. Duiven die van liefhebbers uit de middenmoot liefhebbers aan de top hebben gemaakt. Vanavond heeft u de kans om ook zo’n duif te bemachtigen.

Hieronder nog wat meer achtergrondinformatie over de duiven van Gerrit Veerman … Grijp uw kans vanavond !!!

Gerrit Veerman en zijn legendarische Betuwekoppel … en meer!
Nederland is het land van de marathonduif. Dat is gestart met het Steenbergse Fondras. Duiven die gebaseerd waren op de (voor)oorlogse stam van Jan Aarden. De tijd schrijdt voort en marathonduiven ontwikkelen zich. Nieuwe stammen ontstonden, waarvan er een aantal gebaseerd zijn op het Steenbergse fondras. De laatste jaren worden veel vroege prijzen gewonnen door de Marathonliefhebbers uit Noord Holland. In de stambomen van deze duiven komen vaak duiven terug van liefhebbers uit deze provincie Nico Volkens en Sam de Jong én het Betuwekoppel van Gerrit Veerman! Wat een groot aantal topduiven zijn uit dit koppel gekomen … ongekend !!! Wie kent er niet ‘De Barça 621 van de Gebr. Jacobs’, ‘Sjarapova’ (gekweekt uit geleende Veerman-duiven) en de ‘Superkweker Stet’’? En alle nakomelingen van het Betuwekoppel? Allemaal gekweekt door Gerrit Veerman uit Volendam! Ik ben 100% van overtuigd, dat zonder de nakweek van de duiven van Gerrit Veerman veel topliefhebbers van nu niet op het hoge niveau zouden spelen van wat ze nu doen. Kortom de Veerman-duiven hebben de marathonduif verrijkt! Van deze geweldige stam heeft u nu de kans een jong te bemachtigen in deze mooie veiling met prachtige duiven.

De stamopbouw
Aan het ontstaan van Het Betuwekoppel zit een prachtig verhaal. Gerrit had een goede stam duiven, maar wilde betere duiven. Hij ging op zoek! In 1995 ging hij naar de verkoop van de Gebr. van Giels uit Steenbergen. Deze mannen waren in het bezit van ouderwetse Aarden-duiven. Gerrit kocht hier 8 duiven. Hierbij zat de duif die later ‘De Oude 23’ zou worden genoemd. Een fenomenale vererver. Het goede soort van de Gebr. van Giels kwam niet alleen bij onze topper in Volendam terecht. Paul ten Have uit Silvolde, een leuk plaatsje in de Achterhoek had ook duiven van deze goed Aarden-stam. Paul had ‘de 777,’ die in 1989 de 1e nationaal Pau. Deze duivin werd gekoppeld aan haar vader, die nog bij de Gebr. van Giels zat. Een kind van deze inteeltkoppeling is de grootvader (via een dochter) van ‘Oude 23’ van Gerrit. De kant van de vader van ‘de Oude 23’ is ook van grote kwaliteit … hier zit een duif die 3 maal bij de eerste 61 nationaal van Barcelona vloog. De ‘Oude 23’ was een duif waar Gerrit mee verder wilde. Uit ‘de Oude 23’ komt onder andere samen met een duivin van IJs Kaptein de 12e Nat Barcelona en de 4e Nat Barcelona, samen met de 801 kweek duivin op hok Veerman.Hij ging de achtergrond bestuderen en zag dat ‘de 777’ van Paul ten Have de bron was van veel kwaliteit. Hier moest hij meer van hebben.
Gerrit Veerman had een aantal viswinkels opgestart op diverse plaatsen in het land. Onder andere in Arnhem. Niet ver van de hoofdstad van Gelderland woonde Jan Peters in Bemmel. De prestaties van deze fondcrack vielen bij Gerrit op. Gerrit zag van een jonge duif van jan Peters een stamkaart. Hier vond hij ‘de 777’ van Paul ten Have terug. Dat was de aanleiding om in in 2002 2 jongen duiven bij Jan Peter te kopen. De eerste duiven waren twee jongen doffers deze kwamen uit ‘de Super 36.’ Deze doffer won o.a. 4e nationaal Dax, 16e nationaal Bordeaux en de 23e nationaal Perpignan. De moeder van deze duif was Slinke, die een 5e en een 21e nationaal St. Vincent won. Deze goede vliegduivin komt uit ‘De Henk’ (die 10 mooie overnachtprijzen won) met ‘de 986’ die de o.a. de 16e nationaal Perpignan won. In dit gekochte doffertje zat ook weer het goede bloed van ‘de 777’ van Paul ten Have uit Silvolde.Op de beurs in Rosmalen kocht Gerrit een duif van Jan. ‘De 909’ van 2003. In deze duivin zat jawel … ‘de 777’ van Paul ten Have, maar ook ‘de 131’ van De Weerd en de Blauwe Brouwers. Gerrit ging speciaal naar Rosmalen om dit duivinnetje te kopen. Vooral omdat het goede bloed van ‘de 777’ in dit duivinnetje zat. Later kocht Gerrit bij Jan Peters er nog een doffer bij.
Gerrit vormde met deze twee duiven het koppel wat later beroemd werd als Het Betuwekoppel. Hij had deze duiven speciaal aangeschaft. ‘Zijn Oude 23’ had het goede bloed van ‘de 777’ van Paul ten Have. En dit was waardevolle kweker gebleken in de loop van de jaren. Twee duiven van Jan Peters bezaten had bloed uit dezelfde lijn. Het doffertje uit ‘De Super 36’ …‘Petertje.’ ‘de 909’ van 2003 … later ‘Agnes,’ die was op de beurs gekocht in Rosmalen. Toen de kinderen van dit koppel de bekende successen begonnen te boeken, zoals ‘de 621’ van de Gebr. Jacobs, werd dit koppel in een bepaald verslag omgedoopt in Het Betuwekoppel. Gerrit had dit koppel het liefst Het ‘Volendammer-koppel’ genoemd. Op bepaalde ontwikkelingen heb je geen invloed al gaat het over je eigen duiven. Gerrit is ook maar overstag gegaan en heet het koppel voortaan ‘Het Betuwe-koppel.’ Iedereen in het marathonduivenwereldje weet inmiddels over welke duiven het gaat. Twee duiven met als achtergrond ‘de 777’ van Paul ten Have en op elkaar gezet door Gerrit Veerman. Gerrit had niet kunnen dromen hoe goed dit koppel zou worden vooraf. Hij had er een speciaal idee bij en goede verwachtingen, maar dat het zo’n enorm topkoppel zou worden, had hij ook niet verwacht. Maar wel mooi dat er vooraf een geachte bij zat: Het samenbrengen van twee duiven met als achtergrond de geweldige lijn van ‘de 777’ van Paul ten Have.

Beroemde nakomelingen van ‘Het Betuwe-koppel’
Gerrit vliegt al 6 jaar niet met zijn duiven vanwege zijn gezondheid. Andere liefhebbers laten zien hoe sterk zijn stam is. Het Betuwe-koppel bracht heel veel toppers voort … teveel om allemaal op te noemen, maar we willen er toch een paar de revue laten passeren. ‘De 621’ van de Gebr. Jacobs. Deze doffer won zelf de 9e nationaal Perpignan en de 16e nationaal Barcelona. En is vader en grootvader van vele goede duiven bij de Gebr. Jacobs. Maar ook bij andere liefhebbers zoals de kampioen van de FondUnie 2000, Gertjan Rigter uit Amstelveen. ‘De 742’ van 2010 won bij de Gebr. Jacobs in 2015 de 3e nationaal Agen ZLU en de 12e nationaal Marseille. Dit is een kleinkind van ‘de 621.’ ‘De Superkweker Stet’ is ook een direct kind van ‘het Betuwe-koppel.’ Deze topper (in het bezit van de goede combinatie Verweij-de Haan) is de vader van o.a. de 1e nationaal Bergerac, 4e nationaal Cahors, 15e nationaal St. Vincent en 16e nationaal Agen. ‘De Superkweker Stet’ is ook de grootvader van de 4e nationaal Perpignan van de Familie Hendriks. De 4e nationaal Barcelona van deze familie is een kleinkind van ‘Het Betuwekoppel.’
‘De 524’ van Gertjan Rigter won in 2015 o.a. de 40e nationaal Marseille en de 73e nationaal Pau. Hij is een kleinzoon van ‘de 621’ van de Gebr. Jacobs. ‘De Veerman-duivin’ (2009-1015167) is één van de toppers in Schellingwoude bij Rob Timmermans. Zij won o.a. 69e nationaal Narbonne 2011, 31e nat Pau 2014 en 124enationaal Narbonne 2014. Deze duivin komt rechtstreeks van Gerrit Veerman uit Volendam en is een kleinkind van ‘Het Betuwekoppel.’ Een andere topper in deze reeks is de 1e Nationaal Narbonne 2015 van Levi van der Weijden. Haar vader is een zoon van het Betuwekoppel. Dit kleinkind uit het Betuwekoppel van Gerrit Veerman heeft als moeder een ingeteelde nazaat van het andere topkoppel uit Noord Holland, het Bonte Koppel van Nico Volkens.
In 2017 won Nico van den Hurk de 1e nationaal Narbonne. Ook in deze duif stroomt het bloed van de Veerman-duiven rijkelijk (via Anton van Oort).
De 2e nationaal Perpignan van Mevlut Tekin komt uit een ingeteelde doffer naar Het Betuwekoppel van Gerrit.
De Keizer Grote Fond van de ZLU, IJsbrand Kaptein uit Akersloot had dit kampioenschap niet behaald zonder de inbreng van de duiven van Gerrit Veerman. In veel van zijn toppers stroomt het bloed van duiven uit Het Betuwekoppel en andere Veerman-toppers. Ook op de middaglossing had IJsbrand een topper met veel Veerman-bloed. De 5e nationaal Cahors komt voor meer dan 50% uit het soort van Gerrit. Hier zie je o.a. ‘De Kramer-duivin’ terug, eigendom van Gerrit.
In het seizoen 2021, won Nico Dekker jr. uit Woerden de 1e NATIONAAL DAX met een kind uit ‘Superkweker Stet’ (Zoon BETUWEKOPPEL) met ‘Sjarapova’ (beide soort van Gerrit Veerman, via Verweij-de Haan).

Het Volendammer-koppel
Dit koppel bestaat uit ‘de 900’ van 2007 en ‘de 090’ van 2008. Dit koppel staat een beetje in de schaduw van HET BETUWEKOPPEL, maar is zeker OOK van TOPKWALITEIT. Ze zijn onder meer de OUDERS van de 4e nationaal BARCELONA 2004 (6e Internat.) 2015. ‘De 9000’is een halfbroer van PETERTJE van HET BETUWEKOPPEL. Ze hebben dezelfde vader: ‘De Super 236’ (o.a. de 4e nationaal DAX en TOPVERERVER). Moeder van ‘de 9000’ is een kruising van de soorten van van Jan Roelofs (DON JUAN 3) en Martin VIinkenborg (STORMVOGELTJE). ‘De 090’ (duivin van HET VOLENDAMMER-KOPPEL) komt uit TOPKWEKER De FONDMAN. Deze doffer is de vader van de 12e NATIONAAL BARCELONA 2004 en grootvader van o.a. de 4e NATIONAAL BARCELONA 2015 en 2e INTERNAT. PERPIGNAN 2016. De moeder van ‘de 090’ is een kruising van ‘De Barça 621’ van Gebr. Jacobs (zoon BETUWEKOPPEL en winnaar twee NATIONALE TOP 10 op BARCELONA en PERPIGNAN) met een duivin van wijlen Ton Bollebakker. U ziet hier het dubbele verwantschap met het BETUWEKOPPEL en de kwaliteit van de eigen (klein)kinderen van HET VOLENDAMMER-KOPPEL.
De geslachten zijn deskundig vastgelegd, maar kunnen niet voor de volle 100% worden gegarandeerd.
Deze veiling bevat jongen uit de basis van een wereldras !!! Wilt u ook tot de top van de marathonwereld behoren. Hier uw kans om het fundament te leggen of te versterken !!!