Wederom is Tim Hage er in geslaagd om een puik seizoen af te leveren. Hij was ook in 2018 de liefhebber die zijn duiven weer tot grootse prestaties leidde. Waar anderen in het loodzware seizoen het wel eens moeilijk hadden, schakelde Tim en zijn kolonie schijnbaar moeiteloos nog eens door! De 4e nat. Narbonne en de 5e nat. Perpignan waren dus goed voor de 6e versnelling en diverse kampioenschappen!

Medisch en bijproducten
De duiven krijgen een pokken en een paramixo enting rond half maart. Verder wordt er met Paramix van Travipharma gekuurd tegen paratyfus in maart als de duiven op eieren zitten. Verder heeft Tim wel alles in huis om medisch in te grijpen, maar geeft zo weinig mogelijk. Hij zal nooit blind kuren en in het fondseizoen worden de duiven twee keer beoordeeld door dr. Marien. De duiven worden één keer per maand uitgerookt. Er wordt niets aan het toeval overgelaten.
Waar Tim een groot voorstander van is zijn bijproducten. Een vaste dag voor een bepaald product is er niet, maar in het volle seizoen zit er bijna iedere dag wel een bijproduct het water of over het voer.  Zo is er Omega olie, Provibac, Turbo desinfect Oral, Sectrachol en Forte-Vita van Travipharma, Darba compleet en Bronchovital van DHP, conditiemix van dr. v/d Sluijs, mineralen van dr.Marien en “allerlei” van v. Tilburg. Een hele mond vol, maar Tim geloofd zeker dat het bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van de duif.  

Seizoen 2018
Het seizoen 2018 werd gekenmerkt door zomerse omstandigheden en veelal een Noordoosten wind.
Het eerste weekend van juni stond er voor de duiven een vitesse vlucht vanuit Peronne op het programma, die naast de dagfondvlucht Gien werd gehouden. Beide vluchten werden in Laon gelost. Deze vlucht koste Tim vijf duiven. Twee jaarlingen, twee 3-jarige duiven en een vijfjarige! Nooit heeft Tim één van deze vijf duiven terug gezien en dit terwijl Tim zelden duiven verspeeld. Dit was een flinke streep door de rekening natuurlijk.
Ook kwam de “Black Turbo” terug van Pau met een gebroken poot. Hij won nog wel prijs, maar deze topper had dus wel een serieus kwetsuur opgelopen. Vaak wordt dan gezegd dat de sportieve waarde van een duif weg valt na een blessure. Tim heeft de “Black Turbo” weer opgelapt en na de revalidatie werd de focus met deze duif gericht op Perpignan. Twee weken voor het inkorven van Narbonne won de “Black Turbo “ de 2e plaats op een midfond vlucht in de vereniging en toonde in de week voor het inkorven van Narbonne zijn prima vorm. Tim zag dit natuurlijk ook en korfde zijn topper in met als resultaat de 4e nationaal! Ook dit tekent de vakman. Door het inspelen op de ontstane situatie en het maximale rendement er uit kunnen halen.
Tim behaalde in 2018 de volgende resultaten in groter verband:
1e kampioen onaangewezen, 6e aangewezen en 6e keizerkampioen SNZH ( ZLU vluchten)
4e en 8e Agen (ochtendlossing) met de eerste plaats en de scooter in fondclub “ de Marathonvliegers”.
Tevens werd Tim in deze fondclub voor het derde opeenvolgende jaar  keizerkampioen.
4e nationaal Narbonne, 5e nationaal Perpignan, 16e nat. Perigieux, 18e nat. Agen als absolute kopprijzen. Verder werd Tim “grootmeester ZLU vluchten” bij het Spoor der kampioenen en 6e nationale Marathon ( 8 get.), 7e Fondkampioen zlu en 9e nationale marathon.

Amarone

Vooruitblik
Het seizoen 2019 staat voor de deur. De “Hage-duif” heeft de laatste jaren op vele hokken het mooie weer gemaakt. Op de hokken in Woerden zijn al 5 nationale winnaars geboren. Niet alleen op eigen hok, maar ook bij comb. Baas en Berg ( 1e nat. Cahors o.l.) en Fam. Toom ( 1e nat. Cahors o.l.).  Ook had Tims neef Frank Hage een super seizoen met vele kopprijzen. Op zijn hokken zitten ook dezelfde duiven. De “Hage-duif” zal het komende seizoen weer te vinden zijn in de kop van de uitslagen.

Arco van Vliet