Bij het kampioenschap van de Stichting Marathon Noord tellen de twee bovenste van de lijst. Voor het kampioenschap van de Ochtendlossing tellen Barcelona, Marseille en Perpignan. Jurrian van Amerongen had een bewezen duivin op kale jonkies zitten en op 8 oude pennen staan. Geen enkele duif stond er beter voor. Hij besloot alleen haar te spelen en de onervaren duiven naar Bergerac te doen. Het pakte geweldig uit. Zijn Perpignan-duivin speelde de 19e nationaal en de eerste van Marathon Noord. Op Bergerac pakte hij de 5e prijs in afdeling 7 en haalde hij 12 prijzen van de 22 Bergerac-duiven. De meeste duiven van die 22 waren jaarlingen. Dit maakt het verhaal nog knapper.

De winnende liefhebber
Jurrian van Amerongen uit Bunnik is een vaste gast tussen de kampioenen in groot verband. In de afdeling, Fondunie 2000 en ook bij de ZLU staat hij regelmatig bij de kampioenen. Ook bij de Marathon Noord stond hij al eens op het erepodium. Een aantal jaren terug was hij 2e Kampioen Ochtendlossing. Jurrian heeft een sterke stam duiven opgebouwd uit de beste duiven die in Nederland te vinden zijn. Zo heeft hij naast het soort wat zijn vader al had, wat duiven van o.a. Gerard van Tuyl, Harry Brakelé, Tom van der Kamp, Gilbert van den Berg en Martin Vinkenborg. En ik zal er vast wat vergeten zijn, want als Jurrian ergens versterking denkt te kunnen halen, gaat deze dertiger dat proberen.

Duif Perpignanedited

De winnende duif
De winnende duif is gekweekt door duivenmaatje Jay Lissenberg uit Utrecht. De vader is een product van een samenkweek tussen een duif van Jurrian (won o.a. 6e nationaal Perpignan en werd twee keer in de nacht geklokt van deze vlucht) en de NPO-winnares van Perigueux van Jay. De moeder van deze Perpignan-duivin komt van Piet de Vogel. De vader is van de Gebr. Saya en kweekte al een goede Bordeaux-duif en de moeder is een dochter van de Vale Beer. Deze moeder kweekte al twee topvliegers voor de vlucht Bordeaux. Het Perpignan-duivinnetje won op Perpignan haar 4e prijs op de ZLU. Vorig jaar won ze als jaarling prijs op Agen (178e nationaal) en Perpignan (619e nationaal) en dit jaar won ze ook prijs op Agen (227e nationaal).

Tot Slot
Jurrian kende een prachtig slot van het Marathonseizoen. Hij won de 5e Bergerac van afdeling 7 en won Perpignan bij de Marathon Noord en de 19e nationaal met 1 duif mee. Een mooier slot kun je je zelf niet wensen. Jur, geniet er maar mooi een winterseizoen van na en nogmaals gefeliciteerd met deze mooie resultaten !!!

jaco-handtekening