“Golden Classic Marathon”
2022/2023 P.V. De Luchtbode
Hendrik-Ido-Ambacht

 

Een staande ovatie voor Henk Verheij uit Hendrik-Ido-Ambacht, de winnaar van de zevende Golden Classic Marathon van het jaarlingen concours Agen ZLU van 1 juli. Zijn frêle duivinnetje, ‘Wimmie GCM’, vloog het veld voorbij met een verbazingwekkende snelheid van bijna 70 km/uur. Een opmerkelijke prestatie! ‘Wimmie CCM’ werd ingekorfd op aangepikte eitjes. Het duifje werd in 2022 tijdens de veiling van jonge duiven in het gezellige clubgebouw van P.V. De Luchtbode aangeschaft voor € 120,00.

Wim Mudde uit Sliedrecht, de kweker van deze kanjer deelt in de feestvreugde samen winnen ze €2.300.

We applaudisseren ook voor Arco van Vliet uit Ammerstol en Ineke van der Rhee uit Alblasserdam, die het zilver behaalden met ‘Ineke 903’ en daarmee €1.150 verdienen.
Het brons en €600 gaan naar Léon en Daniëlle De Jong uit Alblasserdam, die de duif kochten van Marcel van der Helm uit Pijnacker. Ze winnen elk € 300,00.
Onze bewondering gaat uit naar Mario de Vogel uit Bodegraven die zowel de 4e als de 5e prijs mee naar huis nam, als geen ander weet hij duiven optimaal te motiveren en klaar te maken voor het echte werk. Met dank aan de kwekers die de duifjes leverde. Mario verdient hiermee €300, terwijl de betrokken fokkers, combinatie De Bruijn uit Sliedrecht en Frank Oosterhof uit Hoogvliet elk €150 ontvangen.
Deelnemers, let op: Er komt nog een kans om een mooie geldprijs te winnen op Nationaal Bergerac van 28 juli.
We wensen jullie allemaal veel succes en vooral veel plezier met deze prachtige sport.

 Samen houden we de passie voor duivensport levend!

 

Team Golden Classic Marathon 
Gerard Simons, Walter Verheij, Peter van Sint Maartensdijk en Henk Verheij
E-mail: Henk@famverheij.nl Tel: 0610971951