De afgelopen weken heeft tussen het aanprijzen van de eigen veiling kunnen lezen over de Marathon Noord-Kampioen van de Middaglossing. De liefhebber die dit mooie Kampioenschap binnensleepte is Harry Hendriks uit Vinkeveen. Deze zeer sympathieke facilitair manager had een puik seizoen op de middaglossing. Vooral de laatste Bergerac was van uitzonderlijke klasse. Natuurlijk waren St. Vincent en de eerste Bergerac erg goed, want anders kom je in een competitie van de Marathon Noord te kort om als 1e Kampioen gekroond te worden. In de eerste twee delen van dit artikel heeft u kennis kunnen maken met deze liefhebber, een deel van zijn beste duiven en zijn verzorging tijdens het seizoen. In dit laatste deel leest u nog meer over deze kampioen. Veel leesplezier …

Een paar Bergerac-toppers
We starten dit laatste deel met het voorstellen van twee toppers van Bergerac.
‘De 519’ van 2018 won de 56e nationaal Bergerac tegen 6.140 duiven. Zijn vader komt uit ‘Teun’ van Jos Pepping. Deze doffer won bij Jos de 4e nationaal St. Vincent. De moeder van ‘De 519’ is als ei gehaald bij Tim Hage. Zij is een dochter van ‘De Bonte Prinses’. Zij won ook een 4e nationaal St. Vincent.
‘De 997’ van 2019 is een goede jaarling. Hij won de 73e nationaal Bergerac tegen 6.140 duiven. Zijn vader is van Harry’s oude soort. Hierin herkennen we nog een vleugje van F. van Duin. Deze vader won zelf de 9e nationaal St. Vincent. De moeder van ‘de 519’ is een kruising van de soorten van Jos Pepping (Zoon ‘Teun’) en Tim Hage. De Hage-duivin komt uit Tarby (1e NPO Tarbes) en Moeder Tinker Bell.

Nawoord
Wat zou u nog graag kwijt willen in de reportage? Harry: ‘Echte invliegduiven mogen niet in het NPO-vluchten. Ze gaan wel apart, omdat ze niet geklokt worden, maar tellen mee in het totaal aantal duiven. Dat vind ik zonde van het geld. Rekengeld is in Noord Holland duur.’
Harry Hendriks is inmiddels al weer jaren lang een vaste waarde in de kop van de nationale uitslagen. Zowel op de middaglossing als op de ochtendlossing staat hij zijn mannetje. Dit jaar was aan het slot van het seizoen de focus op de middaglossing, omdat hij in alle grote spelverbanden er goed voor stond. Bij de Marathon Noord werd hij uiteindelijk 1e Kampioen. Een prachtig kampioenschap, die met trots kan worden bijgeschreven op zijn erelijst. Verder werd hij onder andere in het supersterke Samenspel Noord en Zuid Holland 2e onaangewezen en 1e aangewezen.

Nog twee Bergerac-toppers
Om het af te leren stellen we tot slot nog twee Bergerac-toppers voor én … de twee besten nog wel.
‘De 698’ van 2017 won de 18e nationaal Bergerac tegen 6.140 duiven. De vader komt uit twee duiven van Tim Hage en wel uit broer maal zus. Ze komen beiden uit de Pau-doffer met ‘De Super Kweekduivin’. De moeder komt uit ‘Broer Toon 062’ van Verweij-de Haan met een dubbele kleindochter van ‘Het Montarkoppel’ van Jan Roelofs.
‘De 533’ van 2018 won de 28e nationaal Bergerac tegen 6.140 duiven. Deze doffer komt uit een doffer van het oude soort van Harry zelf. Deze doffer won de 20e nationaal Bergerac. De moeder is een kruising van een doffer van het oude soort met een duivin van Tim Hage. Zij komt ‘Tarby’ en ‘Moeder Tinker Bell’. De moeder van ‘de 533’ is een volle zus van de 9e nationaal St. Vincent.

Tot Slot
Harry heeft een seizoen achter de rug waar hij met grote trots op terug kan kijken. René en ik willen hem bedanken voor de leuke ontvangst en het lekkere gebak. En natuurlijk bedankt voor alle info, zodat dit verslag tot stand kon komen. Tot een volgende keer !!!