Wegens Covid beperkingen hebben we dit jaar moeten kiezen voor andere opzet. Het kweker-speler systeem kon niet doorgaan. We hebben bedacht dat iedere fond liefhebber vóór aanvang vliegseizoen maximaal 4 jaarlingen mag aanwijzen om mee te doen met deze race, de kosten bedragen € 50,- per duif en de gehele inleg minus aftrek van kosten wordt vervlogen op Agen ZLU en Nationaal Bergerac. 
Er zijn in totaal 225 duiven in geschreven, de 1e 5 deelnemende duiven winnen een geldprijs.

Henk Verheij uit Hendrik-Ido Ambacht is de trotse winnaar van de 1e Golden Classic Marathon 2021 van het jaarlingenconcours vanuit Agen ZLU op 2 juli. Zijn blauwbonte doffer, 0-1510139  “Golden Blue” werd ’s-morgens om 07.00 uur gelost met een variabele wind. Met groot geweld viel hij om 20.09 op de klep, goed voor de 27e ZLU tegen maar liefst 6760 jaarlingen. Van de 4 aangewezen duiven had Henk alleen deze  blauwbonte kanjer nog over. Zijn nestzus waarmee hij gepaard is zorgde voor een dijk van een motivatie onder een rij broedhokken op de vloer van het hok. De vader van ‘Golden Blue’ komt uit een zoon van de Orion (Jellema) met een dochter van de Nachtvlieger (Koster-Sommeling). De moeder is een zuiver witte duivin ingeteelt naar ‘Snowman’ van mevr. Roobol.
Henk wil graag witte marathonduiven kweken, vandaar deze koppeling, heeft u witte fond duiven of weet u iemand? Graag even een berichtje.

Aan de Roestuin speelt familie Verheij al jaren op de zware fond, na een uitstapje met de duiven op nest toch weer terug naar het systeem van dubbel weduwschap. Dit jaar hebben de vliegduiven geen jongen grootgebracht. De duiven trainen met behulp van ‘The Flying Pigeon Trainer’, een met helium gevulde ballon aan een hengel van 6 m’. Het werkt heel goed, de duiven trainen prima en de roofvogel wordt op afstand gehouden. Zodra de ballon wordt gestreken knallen de duiven het hok in, ze weten dat er een versnapering ligt. Als voorbereiding worden de duiven na een medische keuring en de nodige entingen volgens methode Versele-Laga opgevoerd,  G+/Champion+/Energy+. De kweekduiven zitten bij sportvriend Theo Streefkerk in Ameide.

De prijsverdeling is als volgt:

   1. Henk Verheij Hendrik-Ido-Ambacht   € 2.000,-
   2. Kees Niesten Uitgeest                           € 1.000,-        
   3. Gerard Griffioen Zevenhuizen             €   500,-
   4. Gero Dijk Alblasserdam                        €   250,-
   5. Frank Oosterhof Hoogvliet                   €   250,-

Op 30 juli krijgen alle deelnemers nog een kans voor de Nationale vlucht vanuit Bergerac, er is weer een prijzenpot van € 4.000,-.

Allemaal heel veel succes en vooral plezier met de duiven.

Team Golden Classic Marathon 

Gerard Simons, Arie Plooij, Cees Heester, Walter Verheij, Peter van Sint Maartensdijk, Ineke van der Rhee, Henk Verheij E-mail: Henk@famverheij.nl Tel: 0610971951

Zie ook onze site http://marathonclassic.deluchtbode.nl/