De nieuwe rubriek ‘De Prachtige Uitslag van …’ levert de laatste vier weken telkens een mooi stukje op. Voor de komende weken hebben we graag nog een paar mooie verhalen over Prachtige Uitslagen nodig. Als u op deze link klikt, kunt u zien waar je bijvoorbeeld aan kunt voldoen om in aanmerking te komen voor een verslag. U kunt ook deze bijdrage als leidraad nemen. Dit verhaal gaat over de uitslag op St. Vincent ZLU van Ron Krijgsman … een Prachtige Uitslag …

De inleiding
Ron vertelt: ‘Elk seizoen is het voor mij puzzelen in de winter waar ik mijn overjarige duiven voor probeer klaar te maken. De meesten onder ons weten wel dat ik op een Madurodam hokje speel met hooguit een 10 overjarige duiven voor de hele ZLU vluchtkalender. Voor dit seizoen 2022 zaten er in het voorjaar een negental overjarige  klaar voor deze vluchten. Helaas begon mijn seizoen met een domper, omdat ik op de eerste de beste vlucht met de afdeling mijn 23e Nationale Asduif Barcelona kwijt ben geraakt op vluchtje van 120 km…  Na de puzzel weer eens te hebben bekeken besloot ik om Agen ZLU oud en Narbonne links te laten liggen en op deze vluchten geen oude duiven te spelen. Ik ging me concentreren op de vluchten die tellen voor de WESM en kampioenschappen voor de Fondunie 2000 waar ik dit jaar voor het eerst op hebt deelgenomen. Als kleine liefhebber is het bijna onmogelijk om week in en week uit met 2 soldaten mee te doen. Je speelt ook nog eens tegen de hokken die wekelijks tientallen duiven klaar hebben zitten. Het is wat het is, en probeer me te focussen op wat wel mogelijk is.

Pau
Zo kwam als eerste Pau ZLU en dit leek volgens de vele weerssites een snellere vlucht te worden, waardoor ik ben gaan nadenken welke duiven ik hierop zou spelen. Deze vlucht verliep ondanks de hogere snelheid prima voor mij. 4 van de 5 ‘s avonds door waarvan 3 prijzen en beginnen met de 264e nationaal. Mijn twee geplande duiven die nu uiteindelijk op St Vincent ZLU een prachtige uitslag maakten, zaten beide op stand voor Pau ZLU waarop ik ze niet speelde. Beide duiven hebben veelal bloed van mijn oude stamvader door  de genen lopen en het Peiren bloed via vriend Bert Saarloos uit de tragere  Barcelona lijnen van  Noél Peiren.  Omdat mijn ‘Bokaal duivin’ gewonnen in 2019 al eerder op een loodzware Agen ZLU de 2e in sector 3 en 4 vloog en de 23e nationaal ZLU pakte, besloot ik haar niet te spelen op deze snelle verwachte Pau. Ik wilde haar spelen op een vlucht als het even kon met kopwind en warmte over de gehele vlieglijn. Dit is natuurlijk een gok nemen dat dit precies zo uitkomt als ze op een juiste stand op nest zit. Hierin moet je geluk hebben natuurlijk. 

St. Vincent ZLU
Uiteindelijk werd ze samen met haar partner gespeeld op St Vincent ZLU met de gehoopte voorspelde weersomstandigheden. Beide werden gespeeld op eieren van een dag of 10 ongeveer. Mijn ‘Bokaal duivin’ arriveerde met een schim over mij heen en ik wist meteen: Dit moet een vroege wezen op mijn afstand aangezien er op de ZLU meldsite nog maar een aantal duiven waren gemeld op veelal ruim kortere afstanden. Ze speelde uiteindelijk de eerste in ons nationaal inkorfcentrum en de 1e in sector 3 en 4 en in de ZLU zat ze 6e nationaal. Net als op Agen ZLU in 2019 wederom een felbegeerde ZLU bokaal. Het was tevens direct haar laatste vlucht nu ze voorgoed naar de kweek zal gaan. Haar tweejarige partner was op zijn tweede proefstuk bezig. In zijn geboortejaar is hij als laatje met 4 oude pennen gespeeld op Agen ZLU en was toen rond 6:00 uur op de tweede prijsdag al present en speelde ook nog zijn prijs nationaal. Dacht direct: Jij kan geen verkeerde zijn als je als laatje je eigen al zo laat zien… In zijn genen is zijn opa mijn stamvader en zijn andere opa is ‘de Bleu Dusk’ van Bert Saarloos. Deze prachtige doffer kwam als een streep uit de lucht zetten en ook dit was nog een vroege nationaal. Uiteindelijk speelt hij de 75e nationaal en kon de klep dicht met 2 mee. Zulke uitslagen droom je van als liefhebber en geeft je de energie om er nog harder je best ervoor te doen. 

De andere vluchten
Op Barcelona had ik er helaas nog maar 1 op de planning staan omdat mijn Asduif Barcelona kwijt was. Zijn duivin die over 2020/2021  rond de 50e internationale Asduif  Barcelona stond op de PIPA ranking speelde ook gelukkig haar derde prijs op rij van Barcelona en was tevens weer 100% prijs voor mij. Uiteindelijk mochten we op een prachtige Marseille er 4 wegsturen en hiervan vlogen er 4 prijs in de afdeling en nationaal waren het de prijzen 103, 363 en 483 nationaal. De vierde zit er nationaal net naast. Over de vlucht Narbonne wil ik zelf geen uitspraken meer doen aangezien hierover genoeg is gezegd !!! 
Aangezien ik dit jaar bij de Fondunie 2000 meedoe (wat een prachtige competitie is) Dit wilde ik even apart benoemen hahahha. Tijdens de tussenstanden tot aan Narbonne stond ik 2e kampioen Super League en moest ik op Perpignan nog proberen een duifje te draaien om op het podium te komen. Hiervoor werden 2 nestdoffers op neststand van 6 dagen jongen ingekorfd (in mijn ogen niet ideaal). Met 2 mee kan het niet altijd feest zijn en dit gebeurde ook om pas tegen 21:00 uur mijn eerste te verwelkomen waar ik uiteraard wel blij mee was natuurlijk. Uiteindelijk door deze doffer, die toch zijn prijs voor me haalde 2e kampioen Super League geworden bij de Fondunie 2000. Al met al weer een mooi seizoen mogen meemaken waarvoor we het allemaal doen.’

 Je hebt weer een goed seizoen achter de rug, Ron! Met je Madurodam-hokje weet je ons telkens weer te verrassen! De uitslag op St. Vincent ZLU is formidabel!