Een nieuwe rubriek is meestal een gok. Komt er voldoende respons op. Zijn de reacties waardig om een verslag over te maken. Als u op deze link klikt, kunt u zien waar je bijvoorbeeld aan kunt voldoen om in aanmerking te komen voor een verslag. U kunt ook de eerste bijdrage als leidraad nemen. Deze eerste voorzet geef ik zelf. Onze uitslag op St. Vincent ZLU.
St. Vincent ZLU 100% prijs
St. Vincent ZLU is voor ons een vlucht die er een beetje tussenin valt. Niet door de losplaats, maar door het tijdstip. Eigenlijk zou je voor deze vlucht een apart ploegje moeten maken. Dat hadden mijn vader en ik niet gedaan. Slechts één duif zat klaar voor deze vlucht. Dit kwam, omdat zijn duivin in de voorbereiding weg was gedaan … ze wilde niet leggen en ging ook niet op een stenen ei zitten. Toen deze doffer opnieuw werd gekoppeld, kwam hij goed te zitten op St. Vincent ZLU. Voorlopig als enige.
In 2019 speelden we op St. Vincent ook één duif. Het was onze eerste duif van Pau geweest en met vol vertrouwen ging hij mee op St. Vincent ZLU. Gekscherend zei ik toen: ‘Eén duif spelen is genoeg om de 1e prijs te winnen … en dat gebeurde. Onze ‘4-5-6’ won de 1e prijs in het Nationaal Inkorfcentrum en de 43e nationaal tegen 2.696 duiven.
Dit keer was het vertrouwen in de enige St. Vincent ZLU-duif niet zo groot als drie jaar ervoor. Pa en ik vonden: Er moet er eentje bij. Dat werd onze tweede duif van Bordeaux (de terugvlucht van Pau). Hij won de 533e nationaal op die vlucht tegen 4.891 duiven. Niet super, maar voor een snelle vlucht was het voor deze doffer, ‘de 75’ van 2018 een prima prestatie. Zo ging ‘de 75’ samen met ‘de Blauwe 52’ naar St. Vincent. Ze moesten beide prijs kunnen vliegen en hopelijk kon er eentje een prijs bij de eerste 100 nationaal pakken. Dat zou voor beide mannen een primeur worden. Ze hadden beiden al een paar prijzen op de ZLU gewonnen, missen deden ze al nooit, maar in de top 100 was tot dan toe niet gelukt. Ze zagen er goed uit, toonden rond het hok een goede conditie … we hadden er vertrouwen in, want de vlucht zou ook niet makkelijk worden. De vluchten ervoor, metname Agen, waren naar wens verlopen. Al kon Barcelona beter. We dachten dat dit aan de kwaliteit lag. Barcelona blijft een vlucht voor bijzondere duiven voor een bijzondere afstand.
‘De 75’ zat op tien dagen eieren en ‘de Blauwe 52’ zat op een jong van een dag of acht. Op vrijdag werden de duiven om 7:20 uur gelost in Tarbes, vanwege de bosbranden rond Bordeaux. Zaterdagochtend werd er op de mannen gewacht. Om 10:23 uur kwam ‘de 75’ als een streep uit de lucht op de klep. ‘Het kastje’ deed zijn werk en ‘de 75’ was geconstateerd en kon worden gemeld. 1e van het Nationaal Inkorfcentrum in Randwijk. Later bleek ‘de 75’ de 39e nationaal te hebben gewonnen tegen 2.308 duiven. Drie kwartier later werd ‘de Blauwe 52’ geklokt. Hij kwam thuis toen ik op de WC zat. Pa zag hem aankomen en omdat hij een vreemde aan zijn staart had, maakte hij klepperend een ereronde. Hij was de 5e in het NIC en won nationaal de 100e prijs. Twee duiven mee en de 39e en 100e prijs nationaal. Een prachtige uitslag!
‘De 75’ is gekweekt door Corné van Oeveren uit ‘Fleur’ (een duivin weer door ons gekweekt), o.a. 31e nationaal Bergerac en (groot)moeder van verschillende knappe duiven, met een doffer van Verweij-de Haan (Zoon ‘Rossi’).
‘De Blauwe 52’ komt uit een ingeteelde doffer van onze Carteus Giant met een duivin van Team Vollebregt uit Wassenaar. Die ingeteelde doffer komt uit ‘Bella Donna’, de 3e nationaal Narbonne en dochter Carteus Giant met doffer die komt uit ‘De Zonsondergang’ (26e nationaal Bordeaux ZLU, 1e Fondunie 2000), zoon Carteus Giant, met een dochter van ‘De Carteus Giant’. Kortom ‘De Carteud Giant’ driemaal kort in de stamboom.
De vlucht na St. Vincent was Marseille. Op deze vlucht won ‘De Blauwe 85’ (na de 338e nationaal Bordeaux/Pau) de 66e nationaal tegen 3.338 duiven. Zij is een kleinkind van ‘Bella Donna’ (vaderskant) en van haar vader ‘De Carteus Giant’ (moederskant).
In het afgelopen seizoen konden we onze duiven veel makkelijker gezond houden door de Kruidenelixer van Jan Smit. Een aanrader!
Recente reacties