Het duivenseizoen is inmiddels een paar weken oud. Eens kijken hoe de verschillende marathonduivenliefhebbers deze aanloop naar het ‘echte’ seizoen aanpakken en hebben aangepakt tot zo ver. In deze editie een … van Rini Vermaas uit St. Phillipsland. Een liefhebber die ik eerst alleen van naam kende. Hij kocht in het stille seizoen een bon van ons en zo leerde ik hem ook persoonlijk kennen. Een leuke kerel met visie!

Rini vertelt: ‘Mijn duiven gaan, als het weer meewerkt, vanaf de eerste vlucht in de vereniging mee. De duivinnen zijn wel een week later meegegaan ten opzichte van de doffers. Ze worden gescheiden gespeeld, dus op weduwschap. De gehele ploeg gaat telkens mee en dan praten we over ongeveer 45 duiven.

Tot nu toe zijn er 3 jaarlingen achter gebleven en afgelopen weekend is er jammer genoeg een goeie doffer van 2017 achter gebleven. Een zeker gemis, omdat ik niet zoveel oude duiven heb. Dit jaar start ik met een vrij jonge ploeg van 2 jarige en jaarlingen. De doffers hebben momenteel 1050 km gevlogen.

Deze week gaan ze niet mee, om dan over 2 weken met de eerste dagfondvlucht mee te gaan.  Als het mogelijk is, krijgen ze dan nog een dagfondvlucht voordat ze naar Agen ZLU gaan … maar dat is nog niet zeker.
De duivinnen hebben 900 km afgelegd en gaan deze week naar Fontenay, 404 km.

De duiven komen zeer regelmatig naar huis. Bijvoorbeeld afgelopen weekend 45 mee en binnen 1,5 uur 40 thuis, op 350 km.  De duiven kwamen zeer fris thuis. Ze maakten nog een ere ronde en hadden als het ware nog plezier bij thuiskomst . Het gewicht van de duiven was nagenoeg nog gelijk aan het gewicht toen ze naar de vlucht gingen.

Wat me opvalt, en dat is al jaren zo, ik kom op elk uur vliegen 5 minuten te kort op de programma spelers.
Er waren afgelopen weekend nog 2 duiven achter. Een jaarling duivin kwam zondagmorgen zwaar gewond thuis en jammer genoeg is die van 2017 achter gebleven.

Dit jaar ga ik met de duivinnen het lesbische spel spelen. Voor St. Vincent mogen ze deze week eieren gaan leggen, de nestschotels en nestmateriaal zal dan ruimschoots aanwezig zijn. De doffers gaan op weduwschap voornamelijk naar de ZLU-vluchten.

Rini, bedankt voor je complete verhaal over de voorbereidingen en de plannen voor de eerste marathonvluchten. Veel succes de komende maanden!