Zaterdag 13 juni 2015 is voor Cees Nijdeken voor altijd de datum van die mooie uitslag op St. Vincent. Hij op dinsdag 10 duiven ingemand en zaterdag vlogen er 6 van prijs. Dat is op zich mooi, maar niet echt superbijzonder. De eerste drie duiven maken het wel superbijzonder. In de Afdeling 9 goed voor prijs 1, 3 en 9 tegen 1.057 duiven!!!! Drie duiven 1:100 !!! Terwijl hij volgens zijn deelname van 10 duiven recht had op een staart en een linkervleugel 1:100. Cees had drie echte duiven 1:100. Grote Klasse !!! Nationaal zat hij 20, 34 en 58 tegen 3.927 duiven. Het is bijzonder dat de eerste duif van afdeling 9 met een ZW tot W wind pas op plaats 20 zit. Wat betekent dat juist die duiven zoveel last hebben gehad van die bui in de ochtend en begin van de middag in België en Nederland. Dat geeft de prestatie van de duiven van Cees extra glans.

De drie kopduiven:
De eerste duif van Cees is ‘De Late Blauwe’ van 2010. Hij is een 100% Jellema-duif. De vader een zoon van ‘Storm’ en ‘Iris’ en wordt ’Jonge Storm’ genoemd. ‘Storm’ won o.a. 16e nationaal Bergerac en ‘Iris’ 3e NPO Ruffec en 10e NPO Limoges. De moeder van ‘De Late Blauwe’ is een kleindochter van ‘Jaquar’ en een dochter van ‘Kirsten.’

2e en 3e duif St. Vincentedited

De tweede duif is een blauwe duivin en die komt ook uit twee Jellema-duiven. De derde duif staat op de tweede duif gekoppeld en is een vale doffer. Hij is overwegend afkomstig van de combinatie Verweij-de Haan uit Mijdrecht, die laatste twee weken hun naam nogmaals bevestigden met goede uitslagen op Agen en St. Vincent.
Cees heeft zijn duiven goed ingespeeld op de kortere vluchten. Vervolgens zijn ze op een stand gebracht van 12 broeden, waarop ze zijn ingemand. Dit alles samen met een goede gezondheid en conditie maakt deze uitslag. De kwaliteit komt er op deze manier prachtig uit.

Tot Slot
Vanaf deze plek wil ik Cees feliciteren met deze mooie uitslag op St. Vincent en de overwinning in Afdeling 9. Bedankt voor de gegevens en een succesvol jaar gewenst verder de komende weken.

jaco-handtekening