Dick en John Bakker uit Poortugaal  zijn de trotse overwinnaars van de 2e Golden Classic Marathon 2020 van het concours vanuit Bergerac van 14 augustus. ‘Voetsie 192’wint deze zware vlucht die onder tropische omstandigheden werd vervlogen. Ze werd op de verkoop van de Golden Classic Marathon (Kweker-Speler competitie) in maart 2019 aangekocht voor € 100,-.

Samen met de kwekers Gebr. Voets uit Rotterdam mogen ze € 3.000,- verdelen€ 1.500,- voor Dick en John en € 1.500,- voor Gebr. Voets. De vader van deze duif komt van Ton Pot  uit zijn succesvolle Dirk Pals duiven, de moeder is gekweekt door Gebr. De Zwart uit Delft, soort Cees van der Laan.

Het relaas van John: 
‘Ik doe samen met Jaco de Bruijn  en Willem Seton mee aan de GCM voor de fond en de jonge duiven en af en toe aan een éénhoks race. Willem en Jaco hebben de jongen gekocht, ik kwam later. Eerst was de naam ‘Foetsie’ , maar nu wordt het ‘Voetsie’. Het duifje is een duivin en is in het begin even weggeweest. Toen ze terugkwam is ze tegen een andere duivin aangelopen en is tot en met Blois 14 dagen voor Bergerac mee geweest. Ze zat met Bergerac op een jong van een week.

Wout van der Berg en Henk Verheij uit Hendrik-Ido-Ambacht winnen het zilver met de ‘118’, ze mogen € 1400,- verdelen. De 3e prijs, € 700,- gaat naar José en Frans Belleter uit Nispen, de duif werd gekweekt door J. & Ad van Breugel uit Vught. De 4e gaat naar Wout van der Berg met een duif van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen uit Veenendaal. De 5e en laatste prijs, € 350,- gaat naar Nico Duindam uit Noordwijkerhout gekweekt door Walter Verheij Hendrik-Ido-Ambacht.

In verband met Covid-19 hebben we dit jaar geen verkoop kunnen organiseren.

We zijn nog aan het nadenken hoe we volgend jaar toch een competitie op kunnen zetten, dit keer niet met aangeschafte duiven, maar met eigen duiven die van te voren opgegeven moeten worden. 
Heb je een idee, kom ermee!

Team Golden Classic Marathon 

Gerard Simons, Arie Plooij, Cees Heester, Walter Verheij, Peter van Sint Maartensdijk, Ineke van der Rhee en Henk Verheij

De uitslag in overzicht: