In dit verhaal probeer ik samen met de hoofdpersoon achter een fenomeen te komen, waar niemand antwoord op lijkt te kunnen geven: Hoe kun je op de ene vlucht twee duiven op teletekst draaien en twee weken later, met een betere ploeg, er bijna onderdoor gaan? De laatste jaren had De Onregelmatige daar last van. Niet precies zo als hierboven is beschreven, maar zeer vergelijkbaar. Nu kun je denken: Geniet van die Nationale Successen en neem de tegenvallende resultaten voor lief. Echter dat vindt De Onregelmatige te makkelijk. Pieken is prachtig, maar de dalen daarna moeten dan niet zo diep zijn. Hij snapt er niets van en ik als verslaggever ook niet. Komend seizoen ga ik voor U deze liefhebber volgen en kijken hoe het nu verloopt.

 

De liefhebber achter de Onregelmatige

De liefhebber die we in dit verhaal volgen en die we De Onregelmatige noemen, is een liefhebber met veel ervaring. Hij heeft al vanaf zijn jeugd duiven en komt uit een echte duivenmelkersfamilie. Hij heeft elke top 10 plek op de Nationale Vluchten al behaald… … Inderdaad ook de 1e Nationaal. Verder won hij zelfs een auto met zijn duiven. Wat dat betreft heeft hij bijna alles bereikt, wat een duivenliefhebber graag wíl bereiken. Niets te klagen zou je denken? Toch wel ……  dat zijn de vluchten waarop hij minder presteert en hij terug te vinden is op de uitslag tussen de krabbers. Dit mag best een keer per jaar gebeuren, maar dat overkomt hem vaker, dan hem lief is.

 

2015

Het duivenseizoen 2015 komt steeds dichterbij en zijn doelstelling is op te maken uit het voorgaande deel uit dit verhaal: Minder onregelmatig spelen op de Marathonvluchten. Daar blijft het echter niet bij … … Die Nationale kopprijzen van de laatste jaren moeten blijven. Met een ondeugend gezicht, vertelt hij verder: ‘Een auto erbij is ook nooit verkeerd!’ In de toekomst wil hij eveneens hoge ogen gooien op Barcelona: ‘Het liefst een keer een nationale overwinning. Regelmatig een mooie kopprijs vind ik ook wel goed.’ De Onregelmatige legt zijn doelen niet te makkelijk, dat leest U wel. Hij streeft naar het allerhoogste en daarom is het zuur dat die matige vluchten er tussen zitten.

 

Hoe gaat hij te werk

Door de wisselvalligheid twijfelt de melker van dit verhaal weleens of hij de duiven voor het Marathonseizoen moet kuren, zodat ze ‘zogenaamd’ schoon het seizoen in gaan. Bij controle is er vaak niets te vinden, dus hij houdt het bij producten op natuurlijke basis. Kuren doet hij alleen als het ‘moet,’ omdat er dan iets onder zit.

Zijn trainingsprogramma is simpel. Hij korft zijn duiven wekelijks in bij zijn club, dat is het makkelijkste en hij ondervindt er geen nadeel van.

We gaan het komend seizoen De Onregelmatige volgen of de wisselvalligheid afneemt en de Nationale Kopprijzen blijven. Dit zal een prachtig verhaal worden.

 

jaco-handtekening