Over bijna 2 weken is het zover de Marathonduivenjournaaldag. Een gezellige dag voor en door de liefhebbers van de Marathonduif en de Marathonvluchten. Op deze dag zal er, naast een hele hoop gezelligheid, tijd worden vrijgemaakt voor de verkoop van late jongen en bonnen voor jongen of eieren van 2016. De topliefhebbers van Nederland hebben gul geschonken uit hun betere duiven. De meeste schenken een jonge duif uit hun kwekers … een prachtig gebaar. Vanaf maandag 30 november krijgt u regelmatig een greep te lezen uit de schenkingen. Deze schenkingen komen vanaf 13 december ook op Toppigeons te staan …

 Marcel vd Hoef, Baarnedited

Marcel van den Hoef, Baarn

Schenkt een laat jong 2015 rechtstreeks uit zijn 1e nationaal Bergerac 2015 !!!! Moet je ze nog beter hebben, beste marathonduivenliefhebbers?  Onze grote vriend uit Baarn schenkt speciaal voor Het Marathonduivenjournaal een rechtstreeks jong uit zijn Nationale Winnaar. Dit beloofde hij mij na het lezen van het artikel op Het Marathonduivenjournaal en hij heeft woord gehouden. Hij is een prachtig blauwbont-duivinnetje, die nu al haar klasse uitstraalt. Dat durf ik hier neer te schrijven zonder enig gevoel van overdrijving. De nationaal winnende duif van Beregreac 2015 is geen eendagsvlieg. Hij won al diverse vroege prijzen waaronder 2 prijzen bij de eerste 100 nationaal van St. Vincent (46e in 2015 en 98e in 2014). In de eerste nationaal Bergerac zit fondras van Hagens, Brassé en Peet Solleveld, maar ook sneller soort van Hartog en zn uit Laren. Deze duiven konden 20 tot 40 jaar geleden zware dagfondvluchten aan en die kracht heeft dit soort doorgegeven aan deze nationale winnaar. De moeder van de schenking is een witte duivin via Ben Schimmel. Deze duivin herbergt o.a. het fantastische soort van Henk de Bree en topduiven van Meindert Drienhuizen uit Loosdrecht.

Marcel had dit jaar een geweldig seizoen net als in 2014.

Brive 2014 30e nationaal tegen 7.680 duiven, St. Vincent 2014 98e nationaal tegen 3.737 duiven, Perigueux 2014 75e nationaal tegen 8.823 duiven, Cahors 2014 50e nationaal tegen 8.594 duiven. St. Vincent 2015 46e, 68e en 120e nationaal tegen 3.932 duiven, Aurillac 2015 94e nationaal tegen 7.680 duiven, Bergerac 2015 1e, 61e, 63e en 80e nationaal tegen 3.865 duiven, Orange 2015: 76e  en 93e nationaal tegen 5.024 duiven. Een prachtige erelijst voor onze stucadoor! Naast zijn werk van stukadoor is duivensport zijn lust en zijn leven. Het leven in de duivenclub vindt hij ook gezellig. Biertje erbij, slap ouwehoeren en melken over de duiven, … alles in het sociale leven rondom de duivensport vindt Marcel enorm leuk. Maar het belangrijkste is het verzorgen van de duiven, het klaarstomen voor de vluchten en dan het wachten op de duiven… …. En dan het zien vallen van vroege duiven. Dat laatste heeft hij de laatste jaren vaak mogen aanschouwen, met als hoogtepunt de eerste nationaal Bergerac. Wie koopt er deze dochter van Marcels Nationale Bergerac-doffer?

 Dennis Steeghsedited

Dennis Steeghs, Uden

Schenkt een jonge duif 2016 in overleg. Dennis is een jonge liefhebber die geniet van zijn duiven. Hij weet als geen ander dat er meer is dan duiven, namelijk je gezondheid. Daarom kan hij nu extra van zijn duiven genieten. De duiven van Dennis stammen voornamelijk uit lijnen vd Laureaat Barcelona van Gyselbrecht. Die heeft hij via Jan van Engelen en Carlo Gyselbrecht verkregen. Tevens zijn er duiven geruild met de Int. Barcelona winnaar Luc Wiels. Zijn eigen stam is nu hiermee in opbouw met duiven uit de lijn van de Spikkel/Ace61/57. Hiervan komen nu zo’n 10 teletekst duiven voort. Voorts heeft hij duiven zitten van o.a. First Price Pigeons. Er wordt alleen maar iets gehaald uit de allerbeste die meermaals iets presteren en waarvan de gehele familie dit laat zien. Met regelmaat worden jongen uitgewisseld met zijn maat Roel Versteegde. Met hem wordt ook samenkweek gedaan. Tevens wordt er nog samenkweek gedaan met de Nationaal kampioen 2014 Alfred van Leuken en Henny vd Booaart jr die lid van zijn vereniging zijn. Dennis’ duiven weten wat kopvliegen is. Uit zijn duiven komen o.a. de 2e nationaal Dax en dit jaar won Dennis de 1e nationaal Bordeaux in sector I. Wie gaat er een toppertje op halen in het Brabantse land?

SANYO DIGITAL CAMERA

SANYO DIGITAL CAMERA

Sven van Houten, IJsselstein

Schenkt een jonge duif 2016 uit de stamkwekers van de Familie van Houten. Sven, de zoon van mede-Barcelona-winnaar Wim van Houten schenkt een bijzonder jong uit de kwekers die al zoveel Barcelona-cracks voortbracht. De achtergrond van de Van Houten-duiven is bekend en heeft bij vele andere hokken de duivenstam sterker gemaakt. Maar nog even een samenvatting van de huidige samenstelling: Het kweekhok bij Wim en Sven is eigenlijk ook het familiekweekhok want de jongen uit dit hok vliegen ook bij de broers van Wim. Coos, Martien en Kees en Gert-Jan spelen ook geweldig met deze duiven en binnen de familie wordt dan ook met regelmaat bij de eerste 100 nationaal gevlogen. De duiven waar dit mee gebeurt zijn nog steeds de “oude” lijnen waarmee ze al jaren aan de top staan en toch ook nog steeds betere resultaten weten neer te zetten. Zo zitten er natuurlijk de duiven van Gerard van Tuyl, Jan Ernest, Martin Vinkenborg. Wim heeft na de verkoop ook weer enkele duiven teruggehaald, o.a. bij Ronald Geerdink. Ook heeft hij nu de vader van de Rood Vinkenborg te leen via Jan Morsink. Deze komt weer op de Rood Vinkenborg om deze toplijn te behouden. Ook de vader en moeder van de “Barcelonaduif” (138e nat. in 2013) van plaatsgenoot Alex van den Beld zitten weer bij Wim en Sven in het hok. Vader Wim won natuurlijk samen met zijn broer Nationaal Barcelona. Verder wonnen ze de laatste jaren: 2012: 19e Nationaal Bordeaux jaarlingen en 19e Nationaal Marseille. 2e nationaal Montauban 2008, 8e nationaal Brive, 11e nat. Perpignan, 15e internat Barcelona dv, 15e nat. St. Vincent, 17e nat. St. Vincent, 20e nat. Limoges, 20e nat. Perigueux, 27e nat. Barcelona, 34e nat. Barcelona, 45e nat. Bordeaux, 46e Internationaal Barcelona’09 en 53e nationaal Barcelona. In 2013 won hij ook nog eens de 3e nationaal Barcelona en de 4e nationaal St. Vincent ZLU. Een unieke kans op bewezen Barcelona-bloed! Sven vliegt sinds enkele jaren op zichzelf. In 2013 pakte hij op de zware Barcelona de 70e en 75e nationaal en op Narbonne de 99e nationaal en in 2014 de geweldige 12e plaats op Nationaal Barcelona. Wie gaat er naar IJsselstein voor een jong van een supersterk Barcelona-hok?