Volgende week zaterdag is 5e Marathonduivenjournaaldag. Iedereen is van harte welkom in Soest aan de Oostergracht. Vandaag zijn er 8 schenkingen opgehaald door heel Oost Nederland van Friesland tot Limburg door mijn vader en Ben van Holland samen met mezelf. Het zijn 8 prachtige jonkies … zonder overdrijven.

U kunt nog steeds bieden op Duiven.net
Ik zou zeggen doe een bod uit waardering voor de schenkingen en doe een bijdrage voor Het Marathonduivenjournaal die u het hele jaar kunt lezen.

Hieronder Koop 49 t/m 52 …

49. Piet Peperkamp
Laat jong uit de 174e nationaal Pau 2019

Piet Peperkamp is een heel sympathieke liefhebber, die andere liefhebbers ook wat gunt.
Na goede jaren op de marathonduiven met duiven van vooral plaatsgenoot Piet Heikamp is hij overgeschakeld naar de dagfond.
Hierop presteert hij goed, maar de marathonvluchten bleven lonken. Langzaamaan is hij weer aan het terugschakelen en met succes. Naast de Heikamp-duiven heeft hij duiven van Piet Westerlaken en de Theelen-duiven van Jan van Kalkeren. Van deze topper komt ook het superduifje waar hier een jong uit geschonken is.

Naast de 174e nationaal Pau won Piet de 151e nationaal Marseille en dat met maar een enkele marathonduiven.

Wie koopt dit laatje uit een bewezen vlieger?

50. Cees Nijdeken, Rijssen
schenkt een bon voor een kleinkind 2020 van één van zijn toppers (Late Blauwe, Zilverpenne of Brenda) in overleg

In de Provincie Overijssel ligt in de bosrijke omgeving van Rijssen een topper op de nationale middaglossingsvluchten, Cees Nijdeken. Deze liefhebber haalt met regelmaat vroege duiven binnen op deze mooie vluchten van boven de 900 km, waarvan er veel boven de 1.000 km zitten (op zijn afstand). Cees beschikt over een geweldig hok met duiven en een rijk gevuld kweekhok met rechtstreekse kinderen van topduiven van andere goede liefhebbers aangevuld met eigen topvliegers. In de komende veiling van deze sympathieke liefhebber zitten alleen jongen uit deze prachtige collectie.

In 2015 was Cees de beste van Nederland op de discipline Meerdaagse Fond. Hij had met Brenda de beste duif van Nederland op de marathonvluchten met een middaglossing en met de Late Blauwe de beste duif van de Marathon Noord, de sterke competitie van de Noordelijkste helft van Nederland. In deze competitie werd Cees in 2015 1e Kampioen Middaglossing. Hij werd ook Keizer Kampioen (1e aang. en 1e onaang) van de Noordelijke Unie (N.U. … de gezamenlijke competitie van sector 3 en 4 met het aangrenzende gebied van Duitsland). Brenda werd 1e Duifkampioen van de N.U. en De Late Blauwe werd 3e Duifkampioen. Cees werd 1e Aangewezen Nationaal Kampioen van Nederland op de Marathon en had met Brenda en De Late Blauwe de 1e en 3e Beste Asduif van Nederland op de Marathon. Bij de Internationale Competitie van De Duif werd Cees ook nog eens 2e op de discipline Zware Fond. Een fantastisch jaar wat aan Cees liet zien dat hij over sterke topduiven beschikt. De beste duiven gingen direct naar het kweekhok om te bouwen voor de toekomst.

Cees heeft zijn sterke stam opgebouwd met duiven van Jelle Jellema en Verweij-de Haan. Verder zijn we wat duiven terug van Arjan Beens en nazaten van Joe Frazier van Kramer-Ouwehand. Met nazaten van de toppers van deze liefhebbers smeedde Cees een stam waar hij zijn toppers uit kweekten. Naast Brenda, De Later Blauwe heeft Cees met Zilverpenne nog een nationale topduif.

Wie koopt dit laatje uit de super kweeklijnen van Cees?

51. Sven en Wim van Houten, IJsselstein
Schenken een jonge duif 2020 in overleg

Sven, de zoon van mede-Barcelona-winnaar Wim van Houten schenkt samen met zijn vader een jonge duif uit de kwekers die al zoveel Barcelona-cracks voortbracht. De achtergrond van de Van Houten-duiven is bekend en heeft bij vele andere hokken de duivenstam sterker gemaakt. Maar nog even een samenvatting van de huidige samenstelling: Het kweekhok bij Wim en Sven is eigenlijk ook het familiekweekhok want de jongen uit dit hok vliegen ook bij de broers van Wim. Coos, Martien en Kees en Gert-Jan spelen ook geweldig met deze duiven en binnen de familie wordt dan ook met regelmaat bij de eerste 100 nationaal gevlogen. De duiven waar dit mee gebeurt zijn nog steeds de “oude” lijnen waarmee ze al jaren aan de top staan en toch ook nog steeds betere resultaten weten neer te zetten. Zo zitten er natuurlijk de duiven van Gerard van Tuyl, Jan Ernest, Martin Vinkenborg.

Vader Wim won natuurlijk samen met zijn broer Nationaal Barcelona. Verder wonnen ze de laatste jaren o.a.: 19e Nationaal Bordeaux jaarlingen
19e Nationaal Marseille
2e nationaal Montauban
8e nationaal Brive
11e nat. Perpignan
15e internat Barcelona dv
15e nat. St. Vincent
17e nat. St. Vincent
20e nat. Limoges
20e nat. Perigueux
27e nat. Barcelona
34e nat. Barcelona
45e nat. Bordeaux
46e Internationaal Barcelona
53e nationaal Barcelona
3e nationaal Barcelona
4e nationaal St. Vincent ZLU
70e en 75e nationaal en op Narbonne
12e Nationaal Barcelona.

In 2018 werd de 35e nationaal St. Vincent ZLU gewonnen.

In 2019 wonnen Sven en zijn vader de:
126e nationaal St. Vincent
190e nationaal Marseille
182e nationaal Narbonne

Wie gaat er naar IJsselstein voor een jonge duif van een supersterk Barcelona-hok?

52. Jan Jansen, Groesbeek
Schenkt een jonge duif 2020 in overleg

Elk jaar is Jan Jansen wel een paar keer in de kop van de uitslag terug te vinden. Deze man heeft dan ook een heel sterke stam met duiven.
50% van zijn stam komt van Wim Muller, aangevuld Chris Musters, Piet van Nijnaten en Bas Weijers (Cor de Heijde-duiven). Hier zijn duiven van Gerrit Veerman en Kees Droog aan toegevoegd.

In 2018 won deze topper uit Groesbeek na opnieuw begonnen te zijn de:
119e nationaal Perpignan
150e nationaal Barcelona

In 2019 ging het al weer een stukje beter met de:
3e NPO Limoges
35e nationaal Marseille
140e nationaal Barcelona

Wie gaat er naar Groesbeek voor een jonge duif van deze sympathieke en fanatieke liefhebber?

… wordt vervolgd …