De veiling voor Het Marathonduivenjournaal staat een week online. U kunt bieden op Duiven.net en op deze manier een schenking bemachtigen van alleen maar goede liefhebbers !!! Tot nu toe wordt er goed geboden en daar zijn we heel dankbaar voor. Er staat voor ieder wat wils tussen.
Als u op de blauwe link van Duiven.net klikt gaat u via bonnenverkopingen naar de veiling van Het Marathonduivenjournaal.

Let op Koop 47 van Martin Wijtman. De afstamming van deze duif is omschreven. Uit zijn 2e nationaal Bordeaux 2012 en een ingeteelde duivin  van Verweij-de Haan, Red Rose! Dit staat nog niet op Duiven.net

In deze 11e bijdrage staan Koop 45 t/m 48 ….

45. Jolanda Kniest, Didam
Bon voor een jonge duif broed 2020 in goed overleg

Hier een schenking van één van de trouwste lezers van Het Marathonduivenjournaal: André Kniest. André speelt onder naam van Jolanda. Op de jonge duivenvluchten en mid- en dagfondvluchten doet hij met de beste mee.

Hij heeft een eigen stam met o.a. duiven van Huub Hermans uit Borne.

In 2019 hebben ze voor het eerst weer met doffers gevlogen en ze zijn bijna 2 jaar niet meer los geweest sinds de jonge vluchten waar ze ook de dienst uitmaakte en we hebben ze maar paar keer los gehad en met de natoer mee geweest. Ze vlogen van oudsher en dat resulteerde in de grote CC met 165 hokken 3 onaangewezen en 7 aangewezen en zelf in de grote kring kampioenschap onaangewezen.

De stam van Jolanda en André is goed te kruisen tegen de wat snellere overnachtduiven, zodat je meer snelheid in de duiven krijgt voor de kortere middaglossingen of Agen ZLU.

Wie wil zijn stam een snelle update laten maken met duiven van deze liefhebbers uit Didam?


46. Henri Wilharms, Westerhaar
Bon voor een zomerjong broed 2020 in goed overleg

Henri had bij de Marathon Noord de Asduif Middaglossing over drie jaar. Dit is een telg van zorgvuldig opgebouwde stam. In de ‘tijd van programmavluchten’ was de basis van zijn duivenstam de duiven plaatsgenoten Comb. Niks en Hans Uitslag uit Vriezenveen. Deze programmaduiven spelen nog steeds een rol in de huidige marathonstam. Na zijn overschakeling zijn deze duiven, die de marathonvluchten goed aankonden, gebleven. Dit is aangevuld met duiven van Dick ten Cate Hattemerbroek en Guus van Aken uit Wijk bij Duurstede. De meeste duiven kwamen via Comb. Vierhouten (Nunspeet). Zij hadden een kruising tussen de Jonge Witbuik, via Guus van Aken, en de Goede Vale van Dick ten Cate. Daar kwamen toppers uit en daar haalde Henri een koppel eieren. Ook kwamen van eerder genoemde liefhebbers rechtstreekse duiven. In die jaren had Jan Jasper, clubgenoot, de kampioensduif VNCC. Henri had ook een goede duif. Namelijk ‘De 119’, die onder meer de 6e NPO Perigueux en een vroege op Orange (bij de eerste 30 nationaal) won. Jan Jasper vroeg deze twee goede duiven op elkaar te zetten. Jans duivin tegen Henri goede doffer. Deze samenkweek heeft goede nazaten opgeleverd. Ook de vader van Duifkampioen van Jan Jasper is in de samenkweek meegenomen. Hij heeft op een duivin van Comb. Vierhouten (uit het soort van Dick Ten Cate maal het soort van Guus van Aken) gestaan.
Henri over zijn stam: ‘Het zijn misschien niet allemaal klinken de namen. Dat is dan ook ondergeschikt aan de vliegkwaliteiten die een duif heeft. De basis moet gewoon goede duiven zijn!’

In 2019 won Henri:
95e nationaal St. Vincent tegen 3.013 duiven
8e en 58e nationaal Cahors tegen 3.462 duiven
76e nationaal Bergerac tegen 7.410 duiven

Henri is een hele fijne liefhebber met toppers op het hok. Wie gaat daar eens buurten?


47. Martin Wijtman, Bodegraven
Laat jong 2019 uit de 2e Nationaal Bordeaux ZLU 2012

Martin doet een super schenking. De vader van het laatje is de 2e nationaal Bordeaux ZLU 2012. Een superduif genaamd Afrikaantje.
De moeder is een duivin die ingeteeld is naar Red Rose van Verweij-de Haan. Deze ingeteelde duivin komt uit Zoon Red Rose en zijn halfzus uit Red Rose met Milos. Red Rose was 1e Asduif van Perpignan 2014-2016. Ze won o.a. 12e nationaal Pau, 19e nationaal Perpignan, 32e nationaal Perpignan, 32e nationaal Pau en de 71e nationaal Perpignan.

Martin is een prachtkerel. Iemand die houdt van een lolletje. Als duivenliefhebber is hij een echte hobbyist. Hij doet mee als hij zin heeft en slaat rustig een jaartje over. Dat maakt zijn duivenstam niet minder sterk.

Martin won een 2e nationaal Bordeaux ZLU 2012 maal 7e afdeling 5 Zuid-Holland Albi (16e nationaal) 2012. De 2e nationaal Bordeaux is ‘Het Afrikaantje’ van het soort van Steven van Breemen x De Schepper Lofts en de 7e NPO Albi is de ‘Night Lady’ van het soort van Steven van Breemen maal Poelstra en znn. In 2018 won Martin de 3e nationaal St. Vincent ZLU. Met 24 tot 28 koppels die hij heeft, speelt hij het liefst ZLU-vluchten en in het verleden heeft hij ook de middaglossing gespeeld.

Wie neemt dit toppertje mee van deze goeie liefhebber?

48. Gebr. Hagens, Achthuizen
Bon voor een jonge duif broed 2020 in goed overleg

De Gebr. Hagens zijn levende legendes. Ze wonnen natuurlijk nationale vluchten, maar daar alleen zou je ze tekort mee doen. Ze hebben een geweldig (Hagens) ras opgebouwd, waar vele liefhebbers hun stam mee hebben versterkt.

De mannen hebben in de jaren een geweldige stam opgebouwd met duiven onder meer van Jan Theelen Gebr. Vd Weerdt, Gebr. Brugemann en later ook Frans Bungeneers en Arjan Beens. De basis waar de stam mee opgebouwd is, bestaat uit duiven die Topprestaties hebben geleverd. Namen als Sarina, Carcasonne, Sonja en De Rode Kweker zijn in de hele marathonduivenwereld beroemd. De laatste jaren zijn daar Alejandro en vooral Angelo bijgekomen en niet te vergeten de winnaar van de 7e nationaal Barcelona 2013, Gijs. Oók in de vliegploeg zitten nieuwe kanjers: Angeliño, Fedde, Bram, Seppe en Honey.

De mannen hebben de laatste decennia veel topprijzen gewonnen, maar zeker ook de laatste seizoenen.

In 2018 hebben de mannen een geweldig seizoen gedraaid met o.a. 3 maal bij de eerste 10 in groot verband:
10e nationaal St. Vincent ZLU tegen 2.570 duiven met Angeliño
9e nationaal Dax S2 tegen 2.171 duiven met Fedde
5e nationaal Dax S2 tegen 3.090 duiven met Harry

In 2019 wonnen de Gebroeders o.a.:
55e nationaal Pau tegen 3.785 duiven
17e nationaal Agen ZLU tegen 5.214 duiven
108e nationaal Barcelona tegen 4.129 duiven
35e, 49e en 50e NPO Bordeaux tegen 2.481 duiven
21e, 24e, 48e, 49e en 58e nationaal Dax tegen 1.727 duiven
85e en 86e nationaal Bergerac tegen 4.856 duiven

Wie wil zijn stam versterken met een origineel duifje van de Gebr. Hagens?

… wordt vervolgd …