Dit schitterende doffertje is gespeend in oktober 2015. Hij blaakt van gezondheid … krijt witte neusdoppen … nog lekker wat oude dekveren aan het ruien. Mooi evenwichtig in de hand en een goede zachte pluim …

Zijn vader is een kleinzoon van de Paarsborst via de moederlijn. Zijn moeder komt uit een doffer, die komt uit een zoon met een dochter van de Paarsborst (halfbroer x halfzus) met een kleindochter van de Paarsborst …. Kortom …. De wereldberoemde Paarsborst … …. vier kier kort in de stamboom.

Door omstandigheden heeft Willem van 2011 tot en met 2014 nauwelijks met duiven gespeeld. Vanaf 2015 is hij begonnen zijn onervaren ploeg op te leiden en zijn jongen in te vliegen van 2015. Van deze Paarsborstlijn hield hij de meeste nakomelingen over !!! Omdat Willem Het Marathonduivenjournaal een geweldig initiatief vindt, schenkt hij de mooiste late jongen van zijn beste koppel !!! Ik hoop dat er lezers zijn die dit gebaar van Willem waarderen en dit doffertje met een geweldige achtergrond willen kopen. Dit Kerstweekend op de site van Toppigeons (Deel 1 Koop 8) of maandag in Soest !!!! Mooie gebaren verdienen om mooi vervolg !!!