Deze doffer van 2014 kreeg deze oneerbiedige naam doordat hij als jong en als jaarling steevast als laatste thuis te komen. Het was de enige rode duif  op mijn hok. Telkens als mijn maat vroeg of alles er weer was, was het antwoord: Ja, het rode kadaver is er ook weer. Tot het moment dat ik hem als jaarling inkorfde op Bergerac. Hier vloog hij een 290e van 1.271  duiven …  mmhh  dat was een toevalstreffer waarschijnlijk!

Seizoen 2016  begon voor mij slecht! Eén duif van de tien in de prijzen op Limoges. Wie? Juist … het Rode Kadaver. Met een 27e van de 922 duiven redde deze doffer de eer van het hok  Op Albi  was hij weer paraat met de 53e van 572 duiven. Om op Bergerac 13e te worden van 548 duiven. Hierdoor werd hij duifkampioen in het NIC Meppel  en eindigde hij op de Pipa-ranking op de 95e plek van marathonduiven met 3 x inzet.

stamkaart Rode Wonder

In 2017 begon deze, toch wel vaste waarde, rode doffer met een 43e plek tegen 813 duiven!  mmhhh zou het dan toch? Op Ruffec eindigde hij als 62e van de 1.448 duiven.  Bergerac heb ik met hem overgeslagen, omdat ik niet het idee had dat meneer niet in vorm was. Hij vloog wat stram naar mijn idee. Toen maar ingekorfd op Cahors met bevende knietjes, want je ziet overal beren op de weg! En toen …. Bamm!! Om 10.07 het Rode Kadaver valt op de klep …   vreugde alom en dan begint het wachten, want Gerard kan nog draaien! En dan heb je rest van de overvlucht nog … de kanonnen uit Groningen. Man wat een spannende uurtjes. Gelukkig verkeerde ik in goed gezelschap van mijn maat Rudi. En dan na anderhalf uur weet je het … 1e afdeling Cahors 1e Fondclub Noord Nederland  4e Sector 4 en 4e VNCC … een machtig  gevoel. Hier doe je het als melker voor.

Door deze prestatie heb ik wel zijn naam aangepast in ”Het Rode Wonder van Ruune”. Waarschijnlijk heb ik een voorgevoel gehad of iets dergelijks, want in begin van het jaar heb ik op gezichtjes boek  mijn profiel foto aangepast … zie hieronder.

Groeten van Albert Lensen