Weggeven en krijgen

 

December 2011 moest ik van mijn broer Hans een duif bekijken die hij gekocht had op een totale verkoop van Wiel Cramers. Ik vond het direct een bijzondere doffer. Een middelgrote gespierde duif met (wat wij in mensen termen noemen) een enorme wilskracht. Onder de indruk van de duif vroeg ik hem hoe kom je aan deze duif? Het antwoord hebt u hierboven kunnen lezen.

De doffer is gekoppeld aan een duivin van Rik Ros uit Lekkerkerk. In de stamboom is te zien dat de duivin een prachtige afstamming heeft. Twee grootmoeders die respectievelijk een 1e nationaal St. Vincent en een 1e nationaal Bergerac hebben gevlogen.

Uit dit koppel komt de 2012-1372701. Gekregen van broer Hans. Ik weet niet wie van ons meer plezier heeft van de duif.

Als jaarling is de 12-1372701 twee keer naar een ‘overnachtvlucht’ geweest. Zijn eerste vlucht was Periqueux een vlucht die op een zodanig tijdstip werd gelost dat hij ’s avonds om acht uur thuis was. De volgende vlucht was Cahors waar hij als 19e nationaal werd afgevlagd tegen 6.542 duiven. Hij was de enige jaarling die zich bij de eerste honderd heeft geklasseerd. Voor veel duiven een (te) zware vlucht maar voor de ‘701 een topvlucht.

Het seizoen 2014 was voor de ‘701 opnieuw bijzonder. Ik constateer niet op zondag maar zag de duif om 11:31 uur terugkomen van Cahors en zijn laatste ronde maken voor hij op de klep viel. Het was opnieuw een vroege duif, alleen niet op de uitslag. Vijftig minuten later kwam zijn dochter thuis!

‘De 01’ gaat hoogstwaarschijnlijk naar Pau, als eerste marathonvlucht voor 2015.

Een gekregen top duif!

 

Piet Westerlaken