Vanochtend om half zeven zijn de duiven van Bordeaux/Agen ZLU gelost. De wind is de eerste kilometers nog NW, maar al snel draait de wind naar ZW. De verwachte snelheid is moeilijk in te schatten, maar zal ergens tussen de 75 km en 85 km per uur liggen. We gaan het aan het eind van de middag/begin van de avond meemaken.

 

Mijn vader en ik hebben 20 duiven mee. Duiven met niet zoveel ervaring, al hebben de meeste duiven vorig jaar wel Bergerac Ochtendlossing gehad. Onze eerste getekende is een duivin van 2013. Ze won vorig jaar de 106e Bergerac in de afdeling tegen ruim 1.600 duiven. Het was toen onze 4e duif en eerste jaarling. Toen ze op jongen kwam voor Bordeaux werd ze steeds feller en daarom staat ze als eerst getekende.

 

Haar vader is een ingeteelde doffer naar Miss Europe van Piet Heikamp uit Zetten. Piet heeft deze doffer ook gekweekt. De moeder is Het Kleine Donkertje. Zijn won o.a. de 58e nat. Brive en de 60e nat. Montauban. Verder is ze de nestzus van Jo, die bij ons de 1e nationaal Mont de Marsan won.

 

De foto is genomen op de dag van inkorven van Bergerac 2014. We gaan vandaag kijken of ze zich ten opzichte van die vlucht kan verbeteren. Iedereen veel succes !!!

jaco-handtekening