Mijn naam is Mans Hekman, 68 jaar oud en ik heb duiven van 1966. De laatste 15 jaar doe ik alleen mee aan marathonvluchten.

 

Vroeger als jongetje kwam Harold Zwiers elke zaterdag bij mij als de duiven terugkwamen. Alleen het hebben van de allerbeste vitesse-duiven van mij waren voor hem niet goed genoeg. Hij wou en zou duiven, die ook St. Vincent konden vliegen. In 2000 had ik de asduif in de fondsclub van VNCC, ± 900 leden.

 

Voor het seizoen 2015 moet ik kiezen tussen Messi en Doffy. Doffy is de favoriet van mijn kleindochter. Doffy is een kleinzoon van Jo (2006, 1e Nat.Mont de Marsan Sec.3, 4.360 duiven). Ze is ook 2e asduif meerdaagse fond in de C.C.N.O.O. 2014 (3 op 3). Maar toch kies ik voor Messi met 5 x prijs in 2012 (1e asduif in afd.9) en 4 x prijs in 2013 daarna is hij in januari 2014 door een havik beschadigd. Dat heeft enkele broedpennen gekost. In 2014 vliegt hij toch nog 3 op 3. In totaal heeft hij 15 x prijs gehad op een overnachting.

Mans Hekman

Op dit moment is hij weer de koning op het hok. Een geweldige en makke doffer. Je hebt er gewoon contact mee. Een goede naam krijg je ook niet zomaar, dat moet je verdienen. Messi is een 100 % Zwiers duif. In de loop van de jaren zijn de rollen omgedraaid. Nu heb ik duiven van Harold Zwiers gekregen.

 

In 2007 speelde Harold Zwiers Limoges op kale jongen. Na het inkorven waren jongen over en die heb ik geringd met oude ringen die ik nog had. Tot mijn verbazing vloog de moeder Zilverstar zaterdag de 1e in VNCC. Uit één van de kale jongen is Messi geboren. De vader van Messi komt uit Zilverstar uit de allerbeste lijn van J. Theelen. Op 26 mei wordt Messi voor de eerste keer ingekorfd op Limoges. De bedoeling is hem dit jaar 4x te spelen.

 

Dit jaar heb ik mijn hok verbeterd door meer verluchting met een open nok van 3 centimeter en wat roosters onder de ramen. Hiermee hoop dat de duiven in een nog betere conditie komen.

 

Mans Hekman