Zoals de meeste lezers nog wel zullen weten, won Ineke vorig jaar Pau ZLU. Een prachtige zege op een pittige, zeg maar rustig zware editie van deze vlucht. Dit jaar gaat Ineke de strijd aan met o.a. haar eerst getekende ‘Zus Olivia.’

Ineke: ‘Op Bourges 2014 was ze weg en kwam ze pas na 3 weken terug . Toen nog op Sens mee gegeven vloog ze de 74e tegen 312 duiven . Op Narbonne zat ze net te laat. Ze zit nu op een jong van 4 dagen wat we haar hebben gegeven, want ze legt jammer genoeg geen eieren. Haar doffer gaat ook mee op Pau.

‘Zus Olivia’ is afkomstig van Tiny van Rosmalen. Haar nestzus ‘Olivia’ won vorig jaar de 1e nationaal Pau. Dus het zit in de familie. Ze komen uit een doffer van Tiny, die de 7e nationaal Bordeaux won. Deze vader komt uit een geweldig koppel waar meerdere kopvliegers uitkomen: o.a. de 21e nat. Marseille. Het koppels is voor 75% afkomstig van Kouters uit Noordhoek en voor 25% van Jan Walpot.

Zus Olivia Ineke vd Rheeedited

De moeder van ‘Olivia’ en ‘Zus Olivia’ komt uit de topvlieger ‘Klein Vaaltje,’ die o.a. 26e nat. Bordeaux en de 14e nat. Mont de Marsan won. Hij stond gekoppeld aan een dochter van de 5e nat. St. Vincent. Deze duivin is een volledige Kouters-duif.

‘Zus Olivia’ won in 2013 prijs op St. Vincent, St. Vincent ZLU en Bergerac. Zoals eerder gezegd was 2014 haar pechjaar, dit in tegenstelling tot haar zus.

Komend weekend kunnen we zien of ‘Zus Olivia’ ook een mooie prijs kan halen op deze mooie vlucht. Het zou heel bijzonder zijn, als zij ook een vaasje wint. De genen zijn goed.

Ineke wenst een ieder veel succes en wij haar en Adri ook natuurlijk!!!

jaco-handtekening