Komend weekend is de eerste Grote Fondvlucht van het jaar: Limoges. Dit concours wordt gespeeld door de afdelingen 9, 10 en 11. Deze week stellen enkele liefhebbers hun eerst getekende voor. De aftrap wordt gedaan door Harold Zwiers uit Den Ham.

 

De eerst getekende van deze topliefhebber is ‘de 371’ van 2013. Als jaarling won ze in 2014 de 588e nationaal Perigueux tegen 8.523 duiven, een behoorlijke subtopprijs, en de 35e NPO Bergerac tegen 2.651 duiven. Een prachtige start van mooie loopbaan als marathonduif.

 

Deze duivin is van het oude (Theelen-)soort van Harold met bloed van Jelle Jellema, waar Harold veel mee samenkweekt. De vader van ‘de 371’ is zo’n samenkweek-afstammeling: ‘De 030’ van 2011. Hij komt uit een inteeltzoon naar ‘Zwart Goud’ (‘Zwart Goud’ x dochter ‘Zwart Goud’) met ‘Layka.’ Deze duivin komt uit ‘Inteelt Saffier’ met ‘Morssie,’ de stammoeder van Harolds eigen stam. De moeder van ‘de 371’ is ‘Het Rode Diamantje,’ dochter ‘Rode Jopie,’ Topkweker en zoon Stamkoppel van Harold, met dochter ‘Orion’ en ‘Saffier.’ Deze laatste twee duiven zijn kinderen van ‘Zwart Goud.’ Kortom ‘de 371’ is louter een afstammeling van het Stamkoppel (‘1336’ x ‘Morssie’) van Harold Zwiers gekruist met topkinderen van ‘Zwart Goud.’ Geen wonder dat Harold zoveel vertrouwen en haar heeft !!! Een tipje van de sluier heeft ze als jaarling al opgelicht.

 

jaco-handtekening