Vanavond is het alweer inkorven voor de middaglossing Brive. De afstand naar Groningen is ongeveer 975 km. Hier korf ik een team debutanten voor in. Deze ploeg bestaat uit veelal jaarlingen met erbij een aantal 2 jarigen welke als jaarling alleen vit/midfond kregen. De reden hiervoor is dat ik er dit jaar voor gekozen heb alle bewezen duiven op St Vincent Middaglossing te spelen. Dit ging mooi. In het NIC  begonnen met 2e, 5e en 10e. Ondanks de  grote overvlucht (1.207 km) toch de 14e Sector 4 (1.011mpm) en 149e Landelijk tegen 13.472 duiven. Limoges werd niet gespeeld. Alle duiven gingen vanaf de 1e vlucht mee waarbij de ouden 1 pittige dagfondvlucht kregen waarop ze goed in de punten thuis kwamen.

 

De jaarlingen werden (op 3 na) alleen op vit – midfond gespeeld en kwamen steeds keurig thuis. De 2e dagfond zaten ze in de mand maar werd het helaas een vitessevluchtje waarop ze wel goed in de punten afkwamen. De 2-jarigen zitten op een jong van ca 2 weken oud en de jaarlingen hebben kleine jongen.

Rutger vader Brive favoriet

Een doffer die dit jaar in goede doen is heeft ringnr. 14-404. Hij zit op eitjes van een dag of 9. Als jaarling kwam hij ook goed maar op zware Orange (1.021 km) miste hij. Dit jaar was hij zeker 3 keer mijn eerste en nog een paar keer bij mijn eerste 4 op het hok. Hij is geboren op het kweekhok uit;  ‘ De Combination’, Zoon van zowel mijn 1e Internationaal Agen als mijn 3e Internationaal Agen. Zijn moeder vloog zelf als jaarling een 1e op Bergerac in het NIC en 47e Nationaal.  Ze komt uit mijn stamvader, de De Heijde doffer, en is dus een halfzuster van mijn 1e internationaal Agen 2013.

Rutger Stamdoffer

Ik wens alle deelnemers een mooie vlucht toe.

 

Rutger Rittersma