Het betreft hier een iets vuil blauwe doffer met ringnummer 15-1106241. Een naam heeft deze duif echter nog niet, deze moet dan ook nog verdient worden. Maar de koppeling waar deze duif uit is geboren is wel een heel speciale, waar ik dan ook een heel goed gevoel over heb.

 

De vader van deze doffer heb ik voor 10 euro gekocht uit een mand met jonge duiven. Later bleek dit een inteeltproduct te zijn van de koppeling Kleinzoon “Geja” maal Kleindochter “Geja”. Uit deze doffer, “De 10-tjes Doffer”, heb ik al verschillende goede vliegduiven getrokken. In 2012 vliegt een zoon de 4e NPO en 13e nat. Dax sector 1. Tevens klasseerde deze duif zich als 6e asduif Meerdaagse fond Afdeling Limburg. Dit nog op de hokken in Nuth. Na de verhuizing naar Landgraaf was de eerste zoon die eruit kwam de 14-613. Dit was mijn eerste jaarling op Agen ZLU afgelopen jaar in 2015. Al met al dus een goede kweker!

 

De moeder van deze doffer is de “Cramers duivin”. Het speciale van deze duif is dat ik die nog gekocht heb tijdens de laatste zaalverkoop die wijlen Fons van Ophuizen leidde in Thorn. Nu gedijd deze duivin op de hokken van wijlen Fons zelf. Nog een klein dingetje dat speciaal is aan deze duivin is dat ze de moeder is van “De Letste”. De laatste duif gekweekt in het kweekhok van wijlen opa Jan Cobben. Dit is niet zomaar een duif! Nee, “De Letste” vliegt als jaarling 3 prijzen op de zware drachten. Waarvan 2 x vroeg en medewinnaar Serie 2 Agen Jaarlingen nationaal. Afgelopen jaar kwam hij als eerste over de meet van de zware Pau ZLU als 2 jarige met een 294e ZLU. Al met al dus een bewezen kweekmoeder.

 

Deze koppeling is dus speciaal op elkaar gezet om een topduif te kweken. Het lichaam is precies zoals ze uit de kweekdoffer komen, mooi fijn, en de kop wat erop zit, een grove, is echt uit de kweekduivin. Nu is het afwachten wat de 15-241 in zijn mars heeft. Hij zal gespeeld gaan worden op Agen ZLU voor jaarlingen. Als jonge duif heeft de 15-241 al 9 x de korf gezien t/m 250km. 19 april heeft deze doffer zijn opleiding vervolgd richting Agen ZLU… Een dikke 2000km stond op het programma dus afwachten of die erdoor komt… In ieder geval in mijn ogen kan deze niet missen op Agen!

Paul Grolleman