Mijn broer en ik zijn “herintreders” in de duivensport. Deze herstart was in het voorjaar 2015. Jaren geleden vlogen we met onze vader onder de naam Iz. Koese & Zn. Ik was er al meer dan 15 jaar uit en onderschatte de start schromelijk. De jonge duivenziektes, de roofvogels en problemen met het hok zorgden voor aardig wat tegenslagen. Ondanks deze tegenslagen overheersen toch de plezierige momenten in de omgang met de duiven en het feit dat mijn broer en ik samen deze hobby kunnen uitoefenen.

 

Dus in april 2015 een hok gezet, en duiven gehaald uit de buurt. Allemaal overnachtduiven. Geprobeerd om wat van het beste te bemachtigen van liefhebbers die het goed doen. Deze duiven opgeleerd op de navluchten.

Piet de Vogel van Koese

Zoals zoveel liefhebbers nu, vol goede moed en hoopvol op de kooi. Ze liggen nu met jongen en als je er bij komt slaan ze je van zich af. Zo ook deze blauwewitpen duivin. Fel op haar twee jongen en een plaatje in het hok. De vluchten die ze heeft gehad kwam ze iedere keer fit en bij de eersten thuis. Ze komt uit de “Cahors” van Piet de Vogel die in 2015 nog 9e nationale Asduif ZLU is geworden. Een top duif! Verder in haar pedigree alleen maar goede duiven. Nu weet ik ook wel dat stamkaarten niet vliegen en zij gewoon op nul begint, maar hoop doet leven en dat is iets wat ons duivenmelkers bindt. Verder in haar stamboom nog duiven van Piet van Alphen, die duiven heeft van Martha van Geel. Ik vergeet nooit meer dat hij in 1990 een duivinnetje bracht, ook uit duiven van Martha van Geel, die later onder andere een 4e nationaal Bergerac won tegen meer dan 40.000 duiven en een 72e nationaal St Vincent (Ottey genaamd).

Ottey van Koese

Daarom nu deze duivin, voor mij staat ze symbool voor de nostalgische tijd van vroeger met mijn vader en tevens de hoop voor de toekomst met mijn broer.

 

Groeten,

Jaap Koese

Namens de Gebroeders Koese uit Sommelsdijk