Hier het verhaal over onze 14-1890305 oftewel Ronaldo…
Waarom de naam Ronaldo? Door zijn uitstalling en arrogantie is hij ( doffer) vernoemd naar de top voetballer van real Madrid. Onze Ronaldo is geboren begin augustus 2014.. We hadden enkele koppels samengesteld om te kijken of het past zeg maar ( kijken hoe het uit pakt) voor 2015. Ronaldo zat samen met 11 ander late zomer jongen in een apart hok.
Na een tijdje was het duidelijk … de natour was aan de gang…. dat we weinig tot geen jongen verspeelden …en eigenlijk dat deze 12 laatjes een blok aan ons been waren.
In de zomer toonde een paar gasten uit Brabant al interesse in onze Jos Pepping duiven. We hadden contact gelegd en wat afgesproken. Om een bepaalde reden ging de verkoop uiteindelijk niet door. Achteraf gezien gelukkig, want van deze lichting zit nu nog (2016) de helft op het hok.

Ronaldo

We gingen met Ronaldo zo af en toe een stukje rijden om ze te lappen in de winter. Ronaldo mocht in 2015 starten bij de jaarlingen en had het super naar zijn zin. Deze doffer komt uit een koppeling van een doffer die we kregen van Jos Pepping in 2009 (uit zijn krassen kweker) en een duivin uit zijn 90 lijn.  Ronaldo ging gelijk mee tot aan Blois (500 kilometer). Dit deed hij met alle gemak. Deze doffer schaten we toch in ondanks, ondanks dat er veel snelheid in zit, voor de middaglossing.
Wij (Noordam-Vijverberg ) gaan hem lekker inspelen en we denken dat zijn eerste grote bestemming Bordeaux gaat worden … dus onze 2 vlucht.

Het blijft vooral hopen dat hij het waar gaat maken, net zoals die andere topper uit Madrid, waarna hij vernoemd is.
Groet Maurice Noordam ‘s-Gravenzande