Onverwacht moesten wij onze eerst getekende voor St Vincent op het laatste moment wijzigen. Op één van de laatste opleervluchten verspeelde wij de doffer van de eerst getekende,  ‘Ixia.’ Deze duivin vloog vorig jaar op een zeer zware St Vincent de 15e Nationaal. Om van de nood toch een deugd te maken werd zij op Agen gespeeld afgelopen weekend en won de 30e in de SNZH.

 

Door deze switch moesten wij op zoek naar een andere eerste getekende en hebben gekozen voor onze 4 jarige doffer “ Rodrigez “ deze doffer vloog vooral goed met zware vluchten. Zo won hij al een 13e NPO Cahors, 26e NPO St. Vincent, 37e NPO Agen, 41e Nat Cahors, 110e Nat St Vincent. ‘Rodrigez’ is geboren uit ‘Milan,’ deze doffer komt uit Roosje zij wist de 3e provinciaal Pau , 32 Nat te winnen en is een rechtstreekse dochter uit onze stamkweker Milos x Tigo. Hij is de volle broer  van de 3e asduif ZLU 2008 dit gekruist op een rechtstreekse dochter van Toon, Toon won 5e, 10e, 15e, 36e, 48e, 77e Nat. Aflopen weekend won nog een kleinzoon Toon de 18e  SNZH Agen.

 

Als voorbereiding werd deze doffer gespeeld op enkele vitesse/midfond vluchten en een dagfond vlucht. Wij zijn echt nestspelers zo zal deze doffer op een klein jong van een dag of 5 worden gespeeld omdat wij goede ervaringen hebben met deze neststand en als de doffer op tijd thuis komt mag hij het jong houden en zal de volgende vlucht zijn op grote jong met verse eieren. Nadat we vorige jaar de switch gemaakt te hebben om niet meer voor het overnachtfond kampioenschap te spelen in Noord Holland zullen we dit jaar ook enkele ZLU vluchten gaan spelen en dan te spelen voor een paar mooie uitslagen.

 

Veel succes iedereen en een mooie seizoen toegewenst.,

 

Groet, Peter & Michel.