1. Gebr. Holleman, Tienhoven

Schenken een bon voor een jonge duif 2017 in overleg uit hun geweldige stam. De stam die is opgebouwd met metname duiven van Ben Kooijman uit Vianen. Deze liefhebber won St. Vincent in het begin van de jaren ’90 en hij was in het bezit met een geweldige stam duiven metname van het soort van Hein Oostenrijk met een vleugje Van der Wegen via Eijerkamp. Menig topper uit het hart van Nederland bouwde zijn stam op met duiven van Ben. De Gebr. Holleman dus ook. Verder hebben André en Eddie duiven van Bram Boot en een topper van de Zuid-Hollandse eilanden Wim Peeman. De laatste jaren hadden de mannen uit Tienhoven succes met kinderen uit een Jellema-doffer die de mannen hadden uit ‘De Havik’ met ‘Mette,’ twee gekende kwekers van het hok van vader Jellema. Uit deze doffer kwamen o.a. twee duivinnen die kop vlogen op de middaglossing metname op de pittige vluchten vanuit St. Vincent. De Gebr. Holleman vliegen al ruim 20 jaar kop op de middaglossingen en Orange (kortom alle NPO-vluchten) eerst samen, later enkele jaren apart en nu weer enkele jaren samen. In afdeling 7 Midden Nederland weet iedereen dat deze mannen bij de beste marathonspelers horen van deze afdeling. Resultaten van de laatste 2 seizoenen: 2014: 5e Nat.hokkampioen, 1e criterium der azen & 2e middaglossing & 2e duifkampioen SMN, 2e Nat. Fondspiegel categorie. 3, Afd.7 4e onaangewezen & 2e aangewezen. Met o.a. de 4e Nat. St Vincent. 2015: 18e Nat.hokkampioen, Afd.7 5e onaangewezen & 7e aangewezen. Met o.a. 7e & 8e Nat. Orange. In 2016 ging het niet zo goed als in 2015, maar toch werden er genoeg mooie prijzen gehaald: 16e, 42e en 99e nationaal St. Vincent, 42e en 54e nationaal Perigueux en 20e, 61e en 98e NPO Bergerac. Verder werden ze in de sterke afdeling 7 5e onaangewezen en 4e aangewezen Marathonvluchten. Wie koopt de bon voor een jonge duif 2017 van de André en Eddie Holleman?

André en Jeroen

  1. André Driessen en zn, Wijchen

Schenken een laat jong 2016 uit de vader van de 1e NPO Bergerac (1e Noordelijke Unie tegen ruim 11.200 duiven). Deze doffer staat op een zus van de 1e nationaal Bordeaux van Marcel Diesvelt uit Didam. Een geweldig topkoppel. André en Jeroen hebben hun stam opgebouwd met duiven van Jan Cools (ouderwetse Aarden duiven). In de loop van de jaren zijn daar verschillende andere duiven tegenaan gezet om de stam op peil te houden. Zoals duiven Marcel Diesvelt, Ad van Heijst (hele goede kweekduivin van gehad), Pieter Guelen en Anton van den Berg. De mannen hebben geen kweekhok. De jongen worden gekweekt uit de goede vliegers en enkele oude vliegduiven die met pensioen zijn en die nog tussen de vliegers zitten. André en Jeroen hebben de laatste jaren veel kopprijzen met hun duiven gespeeld, zoals: 2016: 66e en 81e nationaal Perigueux, 1e, 14e en 32e nationaal Albi, 83e nationaal Cahors, 6e, 15e, 17e, 21e, 22e en 24e NPO Bergerac. In 2015 naast de 1e NPO Bergerac, 18e en 26e nationaal Aurillac. In 2014: 15e en 35e nationaal Brive, 10e, 11e en 24e nationaal Cahors. Wie gaat er weg met het laatje van dit geweldige hok?

 Corné van Oeveren

  1. Corné van Oeveren, Overberg

Schenkt een laat jong duif 2016. De vader van het geschonken laatje is een kleinzoon van Snelle Jelle en Miss Sjaan van Arjan Beens en Marathon Queen (7e nationaal Bordeaux) van de Gebr. van der Matten. De moeder van de schenking is de kleindochter van Miss Gijsje, Mr. Beautiful, The Great Warrior en De 028 (5e nationaal St. Vincent). Corné heeft een geweldige kweekhok met duiven van Arjan Beens, Verweij-de Haan en Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen. Corne heeft in 2015 een nieuwe start gemaakt in Overberg, enkele duiven met voor de hoofzaak bloed van G&J van Nieuwamerongen in hun gelederen werden over gewend. Deze stammen voor een deel van twee duiven die Corné van Gerrit en Jaco heeft gekregen. ‘De 3-2-4’ die de 38e  nationaal speelde op Montpellier, maar vooral ‘Fleur’ (die een 31e nationaal Bergerac won) en haar kinderen. ‘Fleur’ komt een Zoon van Jo (1e nationaal Mont de Marsan) met de Bonte 49 (4x top 50 nationaal). Samen met taart- en late jongen van 2014 uit zijn beste duiven van het oude adres en wat gekregen duiven van Gerrit en Jaco van Nieuwamerongen van diezelfde leeftijd werd de start op het nieuwe adres gemaakt. De duiven van 2014 werden goed opgeleerd en de enkele oudere duiven werden op vier ZLU-vlucht en twee NPO-vluchten gespeeld. Dat resulteerde in een prima startjaar. Hij kon zich gelijk nestelen tussen de kampioenen van de Fondcub Gooi & Eemland op de ZLU-vluchten. Verder is 2015 een jaar waarin er geïnvesteerd is in duiven. Verder zijn er duiven gekregen waarin alleen maar toplijnen zich vertegenwoordigen. Zo zitten er meerdere kinderen en kleinkinderen uit de lijnen die Arjan Beens brachten tot grote hoogte zoals, Miss Gijsje, Snelle Jelle en de Topduivin ‘Blue.’ Uit deze laatste duivin heeft Corné rechtstreekse kinderen. Deze duivin won bij Arjan de 23e nationaal Pau en de 26e nationaal Marseille in zijn (voorlopig) afscheidsjaar 2014. In 2016 zette Corné een hok afkomstig van Eijerkamp. De overgewende duiven (die alleen nog op de ZLU worden gespeeld) lieten zich al weer beter zien: 87e nationaal Agen ZLU, 197e nationaal Barcelona, 104e nationaal Narbonne en 207e en 260e nationaal Perpignan. Zijn hok maakt stappen en dat zal in 2017 ook terug te zien zijn met de duiven die in 2015 op het huidige adres zijn uitgewend. Wie neemt dit laatje van deze coming-man?