De tweede overnachtvlucht in ons inkorfcentrum werd min of meer een waterballet en een slechtweervlucht. Leek alles bij de lossing om 15.00 uur in Perigueux nog rooskleurig, een slepend front en een trog op de vliegroute hielden zich niet aan de afspraak om tijdig het veld te ruimen en dus kwamen de duiven in barre omstandigheden terecht. De vogels kwamen traag en over dehel dag verspreid, en de volgende dag moest er doorgeklokt worden.

Maar ook deze vlucht kende een glorierijke winnaar. Net als op Sint Vincent wonnen vader en zoon Van Nieuwenhuijzen; de strijd in het Inkorfcentrum; de beide Keesjes dus! Ook  Nationaal in Sector 3 speelden ze zich weer in de kijker.Zij misten met een elfde plaats net de teletext toptien. Dubbel en dwars gefeliciteerd mannen!

Er waren in  het gebouw van De Eendracht 103 duiven ingekorfd. Twaalf deelnemers konden 26 prijzen verdelen. Rinus Lambrechts neemt daarvan 12 voor zijn rekening: 2-3-4-6-7-11-13-14-15-17-19-20. Gerard de Graaf wordt 5e en 25e . John Rekers en E.J. Bouwman klasseren zich als nummer 8( ook 21!) en 9. Willem van Rhenen is de 10e binnenkomer en in de staart grijpt hij nog net de 24e prijsduif.Gerard van Eijk die zich ook maar eens aan een meerdaagse heeft gewaagd komt  keurig als twaalfde binnen; C.L. Uitham moet maar tevreden zijn met een 18e en 23e notering. Tenslotte  sluit Hans Keller met prijs nr 22 en 26 de rij af. Vier liefhebbers vliegen er onderdoor zoals we dat vaak noemen.

In de vereniging werden 81 duiven gespeeld en onze succesvolle Rinus  begint er zijn reeks van 12 met 1-2 en 3 en gunt de rest van het deelnemersveld de overige 9 prijzen. Saillant detail: Lambrechts lag tijdens Perigueux een paar dagen in het ziekenhuis in verband met een operatie aan zijn arm en anderen hebben voor hem de nodige hand- en spandiensten verleend; zoals inkorven, verzorgen constateren en melden. Over 14 dagen is de volgende  zogenaamde marathonvlucht dan vanuit Albi. We zijn benieuwd hoeveel liefhebbers in het strijdperk treden. Sommigen gaan misschien vanwege het pittige seizoen de handdoek in de ring gooien. Kees&Kees zullen  zeker van de partij zijn, want zij hebben de smaak vast  te pakken.