Het was weer eens een bijzonder weekend. Op zaterdag lag er een front met laag hangende bewolking en wat miezerregen op de route van veel vluchten. Dat zorgde ervoor dat veel vluchten werden uitgesteld. Chevrainvilliers waar veel marathonspelers op mee doen, werden om half 8 gelost. Dat werd een pittige vlucht! Echter de meeste duiven (ik schat gemiddeld zo’n 75%) was in de avond thuis. De volgende dag kwam het grootste deel van de rest. Slechts enkelen bleven achter. Wat steeds meer voorkomt, is het feit dat duiven gewond thuiskomen door aanvallen van roofvogels. Vroeger vlogen ze met kopwind nog weleens tegen een draad, maar tegenwoordig zie je meer wondjes op de rug en missen duiven hele of halve staarten. Het is niet anders.
Menno Broekhoff had er zaterdag 27 mee op 460 km, Chevrainvilliers. Menno: ‘7.30 los. Werd heus beetje huiverig als ik naar de lucht keek. Ik houd niet van egaal grijze luchten. Wist wel dat het grotendeels in Belgie/Frankrijk goed was. Uiteindelijk kan ik zeggen: Wat een lekker vluchtje… Alles thuis . 15.09 m’n eerste 1.000 m per min en om 19.21 de laatste. Zien er prima uit. Party in het hok. Gemengd feest, in de middag van 1e pinksterdag worden de geslachten weer uit elkaar gehaald, feestje voorbij. En dan naar de vluchten toe koppelen.’
Rob van Moorselaar had er 24 mee op Chevrainvilliers. Rob: ‘De duiven van Chevrainvilliers kwamen goed. Alleen nog 3 achter … wat ik niet begrijp. Maar ja dat is ook duivensport. Zondag 34 mee op Peronne die kwamen super binnen het uur allemaal thuis. Jaarlingen doen het hier prima, ondanks 2 nalijn vluchten als jonge duif, hebben inmiddels al ruim 1200 km gemaakt. Oude duiven komen ook goed … heb er veel vertrouwen in. Wil zelfs ZLU meedoen maar twijfel nu wel ivm die NT perikelen. Even afwachten hoe het afloopt.
Wim Gielen had meegedaan met het programma van Brabant 2000, zoals elke week. De duiven komen voor de prijzen te laat. Alles was in ieder geval thuis. Komend weekend gaan de duiven naar Gien en dan nog wat kleine vluchtjes en dan gaan er 15 naar St. Vincent en 34 naar Bordeaux. Het lijkt bij Wim goed op de rit te zitten.
Henk Boertje heeft de duiven meegehad op Laon (430 km). De Limoges-favoriet was voorop. 19 duiven had hij mee op de midfond (de doffers). De duivinnen zaten op Tongeren. De vluchten hadden op zaterdag een vreemd verloop, maar uiteindelijk waren ze (in verhouding) toch snel allemaal thuis. Henk heeft dit jaar relatief veel jaarlingen. Deze gaan de week na St. Vincent naar Perigueux. Komende dinsdag gaan er 5 duiven naar Limoges, waaronder de eerste duif van afgelopen weekend. 3 duiven gaan naar St. Vincent. Dit jaar heeft Henk voor zijn doel veel jongen gekweekt, nadat hij zijn hok wat heeft vergroot. Zodoende wordt de huidige ploeg op Spartaanse manier aan de tand gevoeld. Ik heb alle vertrouwen in de St. Vincent-winnaar van vorig seizoen.
Kees Droog had de doffers van de Barcelona-ploeg mee op Pont St. Maxence (425 km). Deze ploeg kwam prima naar huis. De jaarlingen zouden naar Roye gaan, maar die vlucht is afgelast. Komend weekend gaan ze nu mee met een vitesse-vlucht mee en dan volgende week weer naar Roye. Via twee dagfondvluchten gaan ze naar Cahors ochtendlossing. De 2-jarigen gaan a.s. donderdag naar de dagfond. Als voorbereiding hebben ze 3 vitesse-vluchten gehad. Het wordt pittig, maar het zijn uitgegroeide duiven. Dat moet goedkomen. Daarna gaan ze naar Agen.
Ben van Holland had de duiven mee Niergnies. Hij had alle duiven mee en 4 jaarlingen zijn nog onderweg. De oude duiven hadden eerst Quievrain gehad en de jaarlingen tweemaal Duffel. De duiven kwamen goed tot de laatste 4 jaarlingen. Ben vindt dat zijn duiven nog iets meer vorm mogen krijgen.
Recente reacties