Aanstaande dinsdag is het inmanden voor Limoges voor de afdelingen 9 tot en met 11. Persoonlijk moet ik er niet aan denken, omdat het weer alles behalve stabiel is. Maar als je in die afdelingen speelt en je wilt bij de kampioenen horen op de middaglossing, dan moet je wel. Dan heb je geen andere keuze.

 

Eén van de liefhebbers, waarbij Limoges de eerste krachtproef is, is Bart van den Bovenkamp uit Doetinchem. Zijn ploeg voor Limoges is afgelopen weekend voor het laatst mee geweest. Vanaf 11 april heeft zijn hele vliegploeg wekelijks in de mand gezeten. De duiven die niet naar Limoges gegaan, werden gisterenavond ingemand op Auxerre. Een dagfondvlucht van 501 km.

 

Harold Zwiers uit Den Ham is een andere liefhebber uit afdeling 9, die dinsdag wat duiven naar Limoges gaat sturen. De overige duiven korft hij vandaag in voor een vlucht van 550 km in Giesbeek. Bij Harold zijn de duiven wekelijks mee geweest tot afgelopen weekend. Toen heeft hij ze zelf naar Bottrop gebracht. Een lapvlucht van 110 km.

 

Voor het grootste deel van de grote fondspelers staat alles nog in het teken van de voorbereidingen op St. Vincent en Pau.

 

Gerard Jochemsen uit Bennekom, die samen met zijn vader Aart, met de duiven speelt, korft vrijdag zijn marathonduiven in voor Quievrain. Deze duiven hebben eerst Felluy, Saint Quentin en Reims (zo’n 800 km samen) gehad. Afgelopen week zijn ze thuis gebleven, omdat de duiven voor St. Vincent en Aurillac gekoppeld werden.

 

Marco Meijer uit St. Phillipsland vertelde mij het volgende over komend weekend: ‘Mijn 9 oude duiven voor Pau en Barcelona gaan naar Bourges en alle anderen gaan naar Peronne.

Ik durfde ze niet allemaal op Bourges te zetten, omdat we pas afgelopen dinsdag terug waren van een weekje Rhodos. De onervaren duiven hadden dus ruim een week niet uitgevlogen.’ De duiven heeft Marco tot nu toe vier vluchten meegegeven tot aan Sens en dat is 380 km.

 

John van den Brakel uit Soest doet zijn oude duiven naar 300, St. Quentin, en de jaarlingen zaterdag naar Velddriel na 8x zelf wegbrengen voor de eerste keer in de container. De oude gaan voor de 5e keer mee.

 

In Hank sprak ik Ton Willem uit Balgoy. Hij heeft duiven voor de 5e keer mee en voor de 2e keer achter elkaar op Souppes. Hij is nog geen duif verspeeld van de ruim 60 vliegduiven. Hij heeft alleen een gewonde duif teruggehad. Tonnie, de volgende keer zet ik je charmanter op de foto, maar deze is ook wel leuk. Ze moeten de manden niet zo laag neerzetten, vind je niet?

 

jaco-handtekening