Het weer van het afgelopen weekend was alles behalve rooskleurig. Toch werden de duiven gelost. Het verloop van de vluchten was trager dan normaal en ’s avonds waren lang niet alle duiven thuis. De voorspellingen waren vrijdag niet best. Daarom wisten de deelnemers waar ze aan begonnen waren. Ondanks het trage verloop, zijn er gelukkig relatief weinig duiven achter gebleven.

 

Even een rondje langs ‘de velden.’ Bernard Hanno uit Roermond had zijn vlucht op zondag vanuit Reims. Hij heeft meer prijzen behaald op deze vlucht dan normaal is en heeft alles thuis. Vanmorgen was zijn laatste duif binnen gekomen.

Harold Zwiers uit Den Ham heeft ingekorfd en haalde eveneens relatief veel prijzen voor een marathonspeler. Hij mist toch nog vijf jaarlingen. De ervaren duiven kwamen echter heel goed af.

Marco van Buuren van de combinatie Boogaard-van Buuren uit Amsterdam was blij dat ze zaterdag los kwamen (omdat hij met nestduiven speelt en daarom niet op een extra nacht mand te wachten). Maar die pret was zondag over toen zijn 1e duif van Pau 2014 niet thuis was. Hij is er nu nog niet en is ook nog twee jaarlingen kwijt.

Bart van den Bovenkamp uit Doetinchem kreeg zijn duiven zaterdag goed, speelde net als de andere marathonspelers aardig wat prijzen bij elkaar en heeft alles thuis.

 

De verliezen vielen dus mee, op de 1e Pau-duif van het jaar 2014 van de comb. Boogaard-van Buuren na. Een vreselijk domper als je een bewezen duif moet missen op zo’n kort vluchtje. De meeste marathonspelers die mee hebben gedaan, kregen de duiven aardig naar huis. Vooral bij de liefhebbers, die wekelijks meedoen. Ik ken ook een marathonspeler die zijn duiven afgelopen weekend voor het eerst had mee gedaan. Het was een misrekening, zei hij achteraf. Hij mistte één-zesde deel van zijn duiven. Van de achterblijvers was 90% jaarling. Een gevoelige klap.

 

Hopelijk is het komend weekend beter weer, zodat de marathonduiven lekker kunnen worden ingespeeld. Iedereen succes met het oplappen en voorbereiden van onze gevleugelde vrienden.

jaco-handtekening