We wilden zomer en vandaag hadden we zomer. Nu begint het te onweren wat onvermijdelijk is na zo’n temperatuurstijging. De duiven van Agen van Zuid en Noord Holland moeten daarom een dag wachten totdat ze gelost kunnen worden. Morgen is de temperatuur weer normaal en verwachten we een paar hele mooie vluchten.

 

Vanmiddag in Hank geweest om 50 duiven in te manden voor Souppes. Ik stapte samen met Corné de auto uit en gelijk een man met uit gestoken hand naar me toe: ‘Daar is het Marathonduivenjournaal ook!’ Een brede glimlach keek me aan en hij vertelde me met veel plezier deze site te bezoeken. Later kwamen we Huub Spaan en Marcel Janssen tegen en hebben we wat met hen bijgepraat. Marcel vertelde ook het internetmagazine met veel plezier te lezen en vooral de positiviteit erg te waarderen. Leuk om deze complimenten te mogen ontvangen. Verder zag ik Peter Homan ook zijn duiven inmanden op deze vlucht met 1 nacht mand.

 

Gerard Jochemsen heeft de hele week getwijfeld om zijn St. Vincent-ploeg in te manden voor Quievrain vanavond. Uiteindelijk heeft hij het niet gedaaan, wat ik persoonlijk niet onverstandig vind. De rest van zijn fondploeg is wel mee. Bij zijn oom Ben van Holland is een deel van St. Vincent wel mee, al zijn de belangrijkste duiven thuis. Verder heeft hij wat onervaren duiven mee op de dagfond.

 

Bij de familie Hendriks en Rob Timmermans zit de opleiding er op. De conditie en scherpte wordt bijgehouden met wat lapvluchtjes. Gisteren zijn de duiven naar Meerkerk geweest en zondag gaan ze weer op 50 km gelapt worden.

 

Harold heeft zijn duiven gisteren wederom gelapt voor 110 km. Zijn Barcelona-duiven zijn mee op de dagfondvlucht van dit weekend. De grote ploeg is mee voor de vitesse-vlucht en de potentiële St. Vincent-duiven zitten thuis.

 

Onze duiven, maar ook die van Corné van Oeveren en Piet Westerlaken zijn onderweg naar Souppes. De Pau-duiven en wat ex-geblesseerden en duiven zonder ritme gaan naar St. Quentin (290 km).

 

Marco van Buuren (van comb. Boogaard-van Buuren) heeft 20 duiven mee op Bourges, waaronder een aantal Barcelona-doffers. De Barcelona-duivinnen en Pau-ploeg zitten thuis. De Barcelona-duivinnen zijn aan het leggen.

 

Marco Meijer uit St. Phillipsland heeft zijn Agen-ploeg op Argenton zitten en de Pau-ploeg en zijn jaarlingen zijn onderweg naar Roye. De duiven komen bij Marco steeds beter en korter op elkaar en hij is nog geen duif verspeeld. Alle reden tot tevredenheid bij hem.

 

Bij Ineke van der Rhee zitten 3 marathonduiven te wachten op de lossing in Agen. Verder heeft ze 6 duiven op Vierzon en 7 op Peronne. De drie St. Vincent-duiven en twee laatjes hebben rust. Bij Ineke komen de duiven tot nu toe lekker naar huis. Er is dus volop vertrouwen in Alblasserdam.

 

Hopelijk trekt het onweer en de regen snel weg, zodat we morgen mooie vluchten krijgen, waar de duiven weer conditie van op kunnen doen, ritme en scherpte. Veel plezier allemaal en de liefhebbers die Agen mee hebben … … Veel succes !!!

 

jaco-handtekening