Het laatste volle marathonduivenweekend zit er op. De vluchten hadden een vlot verloop en toch bleven (gezien naar de omstandigheden) weer te veel duiven achter. Ik sprak een liefhebber die altijd gewoon zijn prijzen pakt en er zelden onderdoor gaat en die niets terughad van Cahors. Het blijft een raar seizoen. Desalniettemin heeft iedere vlucht zijn winnaar en uitblinkers. De mannen met goede duiven en misschien nog wel belangrijker de duiven in een goede gezondheid en vorm. Dat blijft knap !!! Afgelopen weekend had sector I Tarbes, de sectoren II t/m IV Cahors en de ZLU had haar laatste vlucht vanuit Perpignan. Vluchten met mooie, maar ook verrassende winnaars.

 

Sector I

  1. Driessen uit Stein won in sector I Tarbes. Zijn eerste duif was 4.669 andere duiven te snel af met een snelheid van 1.664 mpm. 56 mpm sneller dan nummer twee Peters uit Panheel. Het podium is compleet met nummer drie André van Esch uit Eindhoven. Peter Gruisen uit Sittard en A. Goessens uit Elsloo maken op de plaatsen 4 en 5 de Limburgse overheersing extra zichtbaar. Peters uit Panheel had op deze vlucht 6 duiven mee en behaalde met zijn duiven 5 prijzen. W. Geuyen uit Tungelroy had 100% prijs met 5 duiven mee. P. Hendriks uit Kessel had 80% prijs met 5 duiven mee met drie kopduiven 16, 43 en 113. Gebr. Janssen uit Gennep deed het ook goed met 80% prijs met 5 duiven mee. A. Janssen uit Swolgen had 100% prijs met 2 duiven mee. A. Gielen uit Baarlo baarde wederom opzien met 80% prijs met 5 duiven in het concours. H. Sonnemans uit Beringe had 100% prijs met 3 duiven mee. Fr. Strijthagen uit Simpelveld maakte ook een prima uitslag met 5 duiven mee en 4 prijzen. S. en A. Deckers uit Meers had 1 duif mee en die was terug te vinden op plaats 95 in sector I. Comb. Aarts uit Vroenhoven hadden 75% prijs met 2 kopduiven van de 4 Tarbes-gangers: 20 en 72.

 

Sector II

In sector II Noord en Zuid Holland waren 3.653 duiven mee. De winnaars zijn vader en zoon van den Bosch uit Gelderswoude. Hun duif maakt de grootste snelheid van alle Cahors-duiven van die dag: 1.846 mpm. In de sector 36 mpm sneller dan nummer twee, Pot uit Rotterdam. Nummer drie waren de bekende Gebr. Jacobs uit Nes aan den Amstel. Jan Ouwerkerk uit Lekkerkerk en Hartog uit Zwijndrecht laten zien dat de duiven in Zuid Holland in het begin beter kwamen dan in Noord Holland. Bart Jan en Bernard van den Bosch hadden 6 prijzen van de 8 gezette duiven, naast de overwinning een mooie uitslag. Nummer twee Pot uit Rotterdam had 4 duiven mee en ook 75% prijs. Toon van Vliet uit Aarlanderveen maakt een goed seizoen door en pakt op deze vlucht 7 prijzen van zijn 9 Cahors-duiven. A. Kerklaan uit Nieuwe Tonge haalde 5 prijzen van de 6 gezette duiven. M. Ponsen uit Krimpen aan den IJssel heeft 80% prijs met 5 duiven mee en 4 prijzen. M.C. Anders uit Boskoop heeft 4 prijzen van de 6 gezette duiven en hierbij zaten 3 vroege duiven: 70, 82 en 189.

 

Sector III

Bij Jay Lissenberg uit Utrecht begon het jaar slecht met een brand. De laatste weken maakt hij een geweldig seizoen door. Hij wint in sector III Cahors met een snelheid van 1.731 mpm. 37 mpm sneller dan T. Koele en zn uit Wezep. Amanuel Oz uit Denekamp maakt het podium compleet op de derde plaats. Elsweyer uit Borken-Burlo is nummer 4 en Rob Hornsveld en Dennis Krol maken de top 5 compleet. Dit prachtige duo uit Soest had slechts 1 duif mee. De vroege duiven vielen in sector III mooi verspreid. Bas Jansen uit Zutphen had 70% prijs met 10 duiven mee, startend met 37, 38 en 61. Verder waren er weinig uitschieters te vinden onder de liefhebbers die begonnen 1:50 of het moeten drie liefhebbers zijn met 2 van de 3 duiven in de prijzen: Hein van Gurp (Heino), Bert Bouwman (Amersfoort) en Adri van Blitterswijk (Elst bij Rhenen).

 

Sector IV

  1. Bosma uit Haskerhorne was de beste van 1.410 Cahors-duiven in sector IV. Hij versloeg Herman Brinkman uit Tuk met een voorsprong van ruim 100 mpm. Nummer drie was Cees de Boer uit Stavoren. Gerard Koopman had een geweldige uitslag met 15 prijzen van de 16 gezette duiven, hij start op de plaatsen 9, 10, 15, 21 en 29. Jan Broersma uit Roodeschool had wederom een mooie uitslag. Hij had 4 duiven mee en 75% prijs en begint op plaats 8. Huls en Zuidema uit Sellingerbeetse maken een prima seizoen door en ook op deze vlucht deden ze het goed met 7 prijzen van de 11 gezette duiven. Zij beginnen op de plaatsen 14, 22 en 28.

 

 

Perpignan ZLU

Op deze vlucht won de 30-jarige Mevlut Tekin uit Medemblik. Na een goede vlucht van zijn duiven op Agen, was zijn tweede ZLU-vlucht dit jaar geweldig. Hij behaalde de 1e én de 2e internationaal Perpignan. Nummer drie is Jelle Jellema uit Nijverdal. Op zijn prestaties lijkt dit seizoen geen maat te staan en hij liet iedere vlucht zien dat hij geweldige duiven heeft, die in een geweldige vorm steken. Zijn eerste 4 duiven staan op de plaatsen 3, 9, 17 en 19. Nummer 4 is Nico Volkens uit Bergen en nummer 5 Jo Martens uit Stein, die ook op deze vlucht zijn klasse bewijst. Jo’s tweede duif is terug te vinden op plaats 74. Kurvers-de Weerd uit Hulsberg heeft 3 duiven bij de eerste 80 nationaal: 42, 66 en 78. Jo Corstjens uit Thorn heeft ook 3 duiven bij de eerste 80 nationaal: 37, 50 en 80. Wijnands en zn uit Maastricht heeft 4 duiven bij de eerste 84 nationaal: 22, 29, 51 en 84. Als de voorlopige uitslag gepubliceerd wordt, volgt er meer …

 

Narbonne ZLU

Vorige week was Narbonne, wat uiteindelijk is gelost in Bram. Jan Nijssen uit Haelen was de winnaar. Zijn winnende duif haalde een snelheid van 1.142 mpm. 2 mpm meer dan nummer twee Jan Becker uit Nijverdal. Plaatsgenoot Jelle Jellema was nummer 3. Jay Lissenberg uit Utrecht was nummer 4 voor P. Stammen uit Horn. Deze liefhebber had twee duiven mee en beide duiven haalden prijs. De tweede duif op plaats 364. Jan Becker had 6 duiven in de prijzen van de 8 en zijn tweede duif op plaats 30. Vincent Vork uit Noorden had 7 duiven mee en 6 duiven in de prijzen. De eerste drie had hij op de plaatsen 38, 80 en 109. Richard Kuyer uit Maarssenbroek had twee duiven mee en pakte ze allebei in de kop van de uitslag: 56 en 81 nationaal. S en A Deckers uit Meers had 4 duiven mee en pakten 4 prijzen: 39, 82, 598 en 730. Wetemans uit Kelpen-Oler had twee duiven mee en die zijn terug te vinden op de plaatsen 36 en 90. Bennie Homma uit Balk had 6 van de 8 duiven in de prijzen, waarvan 2 bij de eerste 100 nationaal. Tot slot de winnaar Jan Nijssen uit Haelen had 4 duiven mee en drie prijzen: 1, 143 en 367.

jaco-handtekening